Drie straten onder water in de Westhoek

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Bron: Belga

Brandweer Westhoek heeft woensdag 3 februari voorlopig drie oproepen ontvangen voor wateroverlast. Het ging telkens om interventies waarbij de rijweg of een deel van de rijweg onder water stond. Grote problemen door de overvloedige regenval blijven momenteel dus uit.

De brandweer van de zone Westhoek werd woensdag opgeroepen voor wateroverlast in de Duinhoekstraat in Adinkerke, een deelgemeente van De Panne.

Ook in Poperinge stonden enkele straten onder water. In de deelgemeentes Reningelst en Watou werden respectievelijk in de Clyttesteenweg en in de Vuileseulestraat problemen gemeld. Volgens de brandweer zijn er momenteel geen huizen bedreigd.

Geen scheepvaart op de IJzer

De Vlaamse Waterweg, die bevoegd is voor de bevaarbare rivieren in Vlaanderen, liet eerder vandaag weten dat door de aanhoudende regen en de hoge waterstanden het scheepvaartverkeer op de IJzer tot nader order stilligt. Het is onduidelijk hoelang het scheepvaartverkeer op die rivieren ‘gestremd’ zal zijn. “We volgen de situatie op de voet”, aldus Liliane Stinissen, woordvoerster van De Vlaamse Waterweg.

Veel onbevaarbare waterlopen traden woensdag opnieuw buiten hun oevers en zetten weilanden, akkers en natuurgebieden onder water.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.