Donderdag koel en bewolkt, in het weekend komt er regen bij

De bewolking blijft. © Getty Images

Donderdag verwachten we eerst veel bewolking met misschien wat lichte regen of motregen. Daarna wordt het vanaf het noorden wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buitjes. Het is koel voor de tijd van het jaar met slechts maxima tot 19 graden in het centrum. De wind is matig en aan de kust soms vrij krachtig uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht worden de opklaringen breder. Over het westen is er nog kans op enkele buien. Er is kans op nevel of mistbanken. De minima liggen tussen 11 en 13 in de meeste streken en 14 graden aan zee. De noorden- tot noordwestenwind waait zwak tot matig.

Vrijdag wisselen soms brede opklaringen af met wolkenvelden. Er vallen enkele lokale buien. De maxima lopen uiteen van 13 tot 20 graden. De noordenwind is matig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig met rukwinden tot 50 km/u.

Buien en kans op donder

Zaterdag wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien en kans op een plaatselijke donderslag. De maxima schommelen tussen 14 en 20 graden bij een nog steeds matige en aan de kust een vrij krachtige of soms krachtige noordenwind.

Zondag blijft het gedeeltelijk of vaak zwaarbewolkt met wat regen of buien. De maxima liggen tot 19 graden in het westen en het centrum. De wind waait meestal matig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig uit noord tot noordwest.

Zelfde beeld na weekend

Maandag verandert het weerbeeld weinig. Het is dan wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Wellicht is de kans op neerslag en eventueel een donderslag opnieuw groter over het oosten. We halen maxima van 15 tot 21 graden bij een overwegend matige noordenwind. Aan de kust is de wind nog steeds vrij krachtig tot soms krachtig.

Dinsdag is er nog steeds kans op enkele buien. Het is gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met maxima van 15 tot 19 graden. Woensdag lijkt het in de meeste streken droger te worden met echter nog vrij veel wolken. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.