Dit weekend wordt warm maar ook nat

© gf
© gf

Het is vrijdagochtend over het westen zwaarbewolkt met regen. In de loop van de voormiddag breidt de neerslag zich uit naar het centrum. In de namiddag verwachten we over het westen en het centrum nog wat lichte regen. De maxima schommelen rond 18 graden aan de kust tot lokaal 22 graden in de streken met opklaringen. Er waait een matige zuidwestenwind, zegt het KMI.

Vrijdagavond en volgende nacht blijft de neerslagzone over ons land slepen. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met buien, maar over het oosten blijft het vaak droog. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke zuidenwind.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien die in de loop van de namiddag intenser worden en onweerachtig kunnen zijn. Aan de kust kan het 19 graden worden, iets hoger in het binnenland. De wind waait zwak uit het zuiden of uit veranderlijke richtingen. Aan zee draait de wind in de namiddag naar het noordoosten.

Buien met onweer

Zondag blijft het mogelijk lange tijd droog met sluierwolken en opklaringen. Op het einde van de dag en ook zondagnacht verwachten we vanaf de Franse grens buien met onweer. De maxima schommelen tussen 22 en 27 graden bij een meestal zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Maandag is het wisselvallig met soms buien, plaatselijk vergezeld van onweer. De maxima schommelen in de meeste streken rond 24 graden. Er waait een meestal zwakke wind uit veranderlijke tot zuidwestelijke richtingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.