Deze ochtend tijdelijk opklaring, maar wachten op de volgende bui

Er zijn zondagochtend tijdelijk nog opklaringen in het westen van het land. In het oosten hangt er meer bewolking en vallen er nog enkele buien. Geleidelijk bollen de stapelwolken op met kans op enkele buitjes, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas, maar ook elders is een lokale bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait matig en krimpt geleidelijk naar zuidzuidwest. Rukwinden zijn mogelijk tussen 50 en 60 km/u, zegt het KMI.

Zondagavond nadert een storing ons land in het westen en neemt de bewolking gestaag toe. Aan de voorzijde hiervan kunnen er lokaal enkele buitjes vallen. In de loop van de nacht trekt de regenzone van west naar oost over ons land. In het oosten blijft het echter nog droog tot de ochtend. Minima van 7 tot 11 graden bij een matige zuidzuidwestenwind. Aan zee waait de wind soms vrij krachtig.

Maandag wordt ons weer eerst nog beïnvloed door een regenzone die ons land verlaat via het oosten. Nadien wordt het meteen erg wisselvallig met opklaringen en (onweers)buien. De maxima zijn nog steeds te fris voor de tijd van het jaar en liggen tussen 11 en 16 graden bij een goed voelbare, matige tot lokaal vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dinsdag is het opnieuw sterk wisselvallig met opklaringen, maar ook buien. Vooral in het binnenland kunnen deze vergezeld zijn van een donderslag. De maxima schommelen tussen 9 en 15 graden, bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier