Dag begint droog, daarna regen

© Belga
© Belga
Redactie KW

Woensdag begint droog, maar in de loop van de namiddag gaat het regenen vanuit het westen. Aan zee wakkert de wind in de avond aan.

Woensdagavond en -nacht trekt een storing van west naar oost over ons land en is het betrokken met perioden van regen. De zuidzuidwestenwind wordt tegen de ochtend vrij krachtig tot soms krachtig landinwaarts, en krachtig tot zeer krachtig aan zee. De minima zakken naar zo’n 3 graden in de Hoge Venen tot 7 graden in Vlaanderen.

In de zuidoostelijke landshelft is het donderdag eerst nog zwaarbewolkt, met perioden van regen en buien. Elders wisselen opklaringen af met enkele buien. In de loop van de dag winnen de opklaringen terrein naar het zuiden, en neemt de kans op buien af. Er staat wel nog altijd een vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuidwesten. In Vlaanderen zijn er rukwinden mogelijk van 80 tot 100 km/uur, aan de kust rukwinden rond 100 km/uur. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

Vrijdag is het overwegend droog, maar in de namiddag gaat het opnieuw regenen. Ook zaterdag en zondag krijgen we zwaarbewolkt weer, perioden van regen maar ook opklaringen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.