https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Code geel voor onweer in West-Vlaanderen: noodnummer 1722 voor stormschade geactiveerd

© BELGA
Olaf Verhaeghe

Het KMI voorspelt plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht. Daarom heeft het KMI code oranje voor onweer afgekondigd in het oosten van het land, in West-Vlaanderen geldt ‘slechts’ code geel.

Het KMI benadrukt dat de cellen met de zwaarste neerslagintensiteit zich zullen voordoen in kleinere gebieden en minder lang zullen duren dan vorige week. Toch is plaatselijke wateroverlast waarschijnlijk. In de hoofdstad en in de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Luik, Namen, Henegouwen, Luxemburg en Waals-Brabant is code oranje afgekondigd: daar zullen de zwaarste buien plaatsvinden.

In West-Vlaanderen kunnen zich plaatselijk felle onweders voordoen: voor onze provincie heeft het KMI code geel afgekondigd. De waarschuwing geldt sinds 14 uur zaterdagmiddag tot 3 uur in de nacht van zaterdag op zondag.

De FOD Binnenlandse Zaken heeft intussen ook het noodnummer 1722 geactiveerd. Voor storm- en waterschade waarvoor bijstand van de brandweer nodig hebt, kan je dat nummer gratis bellen. Ook via www.1722.be kan je contact opnemen. Het nummer 112 moet worden voorbehouden voor mogelijk levensbedreigende situaties. 1722 wordt preventief geactiveerd wanneer storm of onweer voor mogelijke schade of overlast kan zorgen. De activering zegt niets over de ernst van de waarschuwing of de mogelijke omvang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten