https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Buien op komst

© (Foto Unsplash)
Bron: Belga

Zaterdag wordt het zwoel, onstabiel en wisselend tot zwaarbewolkt. In de voormiddag trekken er al enkele buien, plaatselijk vergezeld van onweer, vanaf Frankrijk over ons land. In de namiddag en tijdens de avond zijn deze buien talrijker en intenser met op meerdere plaatsen onweer. Lokaal kan er veel neerslag vallen, alsook hagel. De maxima liggen rond 21 of 22 graden op de hoogten en tussen 23 en 26 graden elders. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind, die in de loop van de dag zwak en veranderlijk wordt. Tijdens onweersbuien kunnen er rukwinden voorkomen van 50, lokaal 60 km/u. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond kunnen er lokaal nog enkele onweerachtige buien losbarsten. De aantallen en intensiteit nemen vervolgens af en tijdens de nacht wordt het droog. Het wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met nevel of vorming van enkele mistbanken. De minima dalen naar waarden tussen 13 en 17 graden bij een meestal zwakke zuidelijke wind.

Zondag is het eerst op vele plaatsen droog, maar zwaarbewolkt. In de namiddag vallen er talrijke buien, hier en daar met onweer. Tegen de avond neemt de buienactiviteit af en komen er bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en op het Ardense reliëf en 22 of 23 graden elders, bij een meestal matige zuidenwind die ruimt naar het zuidwesten.

Het weerbeeld verandert weinig tijdens het eerste deel van volgende week. Zowel maandag, dinsdag als woensdag blijft het erg wisselvallig met (onweers)buien afgewisseld met enkele drogere momenten. Op maandag variëren de maxima tussen 18 en 23 graden, bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

Tijdens het tweede deel van volgende week lijkt het, volgens de huidige prognoses, opnieuw droger te worden. Donderdag wordt het wisselend bewolkt met lokaal nog enkele buien. Deze lijken minder intens en minder frequent te zijn dan de voorgaande dagen. De maxima blijven wel fris bij waarden rond 20 graden in het centrum van het land.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.