Af en toe een bui is mogelijk

Bron: Belga

Het wordt wisselend bewolkt en eerst vrijwel overal droog, later op de dag is er vooral in het binnenland kans op een bui van regen of korrelhagel. De maxima schommelen tussen 3 en 9 graden. Het KMI waarschuwt voor lokale rijm- en ijsplekken.

Vanmorgen kunnen er nog enkele lokale buien vallen in het oosten, daarna komen er tijdelijk brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht komt er meer bewolking, met in het noordwesten kans op enkele buien. Het blijft koud met minima van -4 tot 2 graden.

Donderdagochtend is het opnieuw koud met in het diepe binnenland vrieskou en nog enkele brede opklaringen. In het noordwesten is er meer bewolking en vallen er, mogelijk winterse, buien. In de loop van de dag wordt het echter overal wisselend bewolkt met buien van regen, korrelhagel of in de Hoge Ardennen ook smeltende sneeuw. We halen maxima van 5 tot 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.

Opklaringen

Vrijdag blijft het droog met in eerste instantie brede opklaringen. In de loop van de dag vormt er zich in het binnenland stapelbewolking die vooral ten zuiden van Samber en Maas hardnekkig kan zijn. De maxima liggen tussen 5 en 11 graden. De wind waait matig uit het noordoosten. Zaterdag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met stapelwolken. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind blijft matig waaien uit het noordoosten. Zondag wordt het, na een ochtend met brede opklaringen, wisselend tot zwaarbewolkt maar het blijft overwegend droog. De maxima schommelen tussen 8 en 14 graden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.