30-tal brandweerinterventies voor wateroverlast in regio Westhoek: “Her en der beken die buiten hun oevers treden”

Beeld van wateroverlast in de Westhoek © Facebook Marleen Wyllemet
Camille Jonckheere

Maandagvoormiddag kreeg de brandweerzone Westhoek een 30-tal oproepen binnen voor wateroverlast. De meeste problemen situeren zich rond Alveringem en Koekelare. “Het gaat vaak over overgestroomde beken en straten, die hier en daar onder water komen te staan omdat het water niet weg kan stromen. Maar de situatie is voorlopig niet heel ernstig”, vertelt woordvoerder Kristof Louagie.

De afgelopen dagen heeft het heel wat geregend en dat zorgt her en der in de Westhoek voor wateroverlast. “De grond is verzadigd en het water in de IJzer en de omliggende beken staat erg hoog. Lokaal zijn er wat problemen doordat waterlopen uit het oevers treden.”

Brandweerzone Westhoek kreeg maandagvoormiddag een 30-tal oproepen binnen. “Voorlopig blijft het beperkt tot Alveringem, Leisele en Koekelare. De situatie is niet heel ernstig. Het gaat over beken die overstromen of enkele lokale woningen, die wat in de gevaren komen. De brandweer gaat ter plaatse langs om waar nodig zandzakken te leveren en eventueel water weg te pompen. Een groot deel van de interventies konden ondertussen al afgerond worden”, besluit Kristof tevreden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.