Gezocht : baasje van tamme kauw

De geringde kraaiachtige vogel werd gespot in verschillende tuinen in de Rodenbachstraat in Heule en verblijft nu in het asiel De Grensstreek in Rekkem.


Een kauw houden als huisdier is eerder zeldzaam, maar een jonge kauw kan heel tam worden als het dier vroeg in contact komt met de mens. Een geringde en tamme kauw koos eergisteren evenwel de vrijheid op en werd gespot in enkele tuinen in de Rodenbachstraat.

Toen het warm werd in mijn nek wist ik dat de vogel zijn behoefte had gedaan

“Omdat er daar ook wel wat katten rondzwerven, werd het diertje weer beroofd van zijn vrijheid voor zijn eigen veiligheid”, vertelt Martine Verstraete van het Rekkemse dierenasiel De Grensstreek. “We wachten nu af als de eigenaar zijn beestje weer komt ophalen. We hebben hier in elk geval al heel wat pret beleefd. Gisteren streek de vogel neer op mijn hoofd. Toen het warm werd in mijn nek wist ik dat de vogel zijn behoefte had gedaan. Ah, dat hoort er allemaal bij”, lacht Martine.

(XC)

>> Wie het juiste ringnummer kan doorgeven van de vogel, mag contact opnemen met het asiel op het telefoonnummer 056 42 38 40.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.