Fietsers IVVO besparen 3,41 ton CO2, goed voor 155 bomen

Fietsheld 2020 van IVVO Marino Volckaert neemt zijn prijs in ontvangst. (Foto TOGH)
Fietsheld 2020 van IVVO Marino Volckaert neemt zijn prijs in ontvangst. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Met een nieuw fietsbeleid stimuleert IVVO haar werknemers om met de tweewieler naar het werk te komen. Medewerker Marino Volckaert werd via een daaraan gekoppelde wedstrijd gehuldigd tot fietsheld van 2020. In totaal werd 28.440 km gefietst door IVVO-personeel.

Sinds 2020 is IVVO gestart met een fietsleaseplan in samenwerking met een externe firma. Elk personeelslid kan een fiets naar keuze leasen via IVVO, dit zijn zowel elektrische fietsen, speedbikes, mountainbikes… Het personeel dat gebruik maakt van een fietslease moet wel minimum 20% van de arbeidsdagen met de fiets naar het werk komen.

Wedstrijd

“Naast de fietslease zorgt IVVO voor extra stimulansen voor al haar fietsend personeel”, zegt woordvoerder Daphne Gouwy. “Zo is de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer verhoogd naar het wettelijk maximum van 0,24 euro per km. Bovendien werd een jaarlijkse wedstrijd op touw gezet. Alle personeelsleden die meer dan 50 dagen per jaar als fietsend naar het werk komen, maken kans op een waardebon van 200 euro. In 2020 kwam niet minder dan één derde van alle personeelsleden in aanmerking voor deze waardebon. Een onschuldige hand trok Marino Volckaert tot fietsheld van 2020.”

155 bomen

In 2020 werden 1766 verplaatsingen per fiets geregistreerd of in totaal 28.440 km. “Dit komt neer op een CO2 besparing van 3,41 ton wat overeenstemt met 155 bomen”, besluit voorzitter Valentijn Despeghel. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.