Eerste ondergrondse glascontainer in Beernem in gebruik genomen

Redactie KW

Op de site van de sporthal Drogenbrood werd de eerste ondergrondse glascontainer in gebruik genomen. De container bevindt zich juist voor het gebouw op de parking.

“Deze plaats is gekozen omwille van de frequente bezoeken, die er zijn en de vlotte bereikbaarheid voor heel wat inwoners van Beernem”, meldt schepen Jef Vansteenhuyse (N-VA). “Je kan er zowel helder als gekleurd glas kwijt. Er zijn twee openingen in de zuil om het verschillend glas te deponeren. Het vallen van het glas maakt duidelijk minder lawaai dan bij het inwerpen bij een bovengrondse container, daar er speciaal in de afdekplaat bijkomende geluidsisolatie werd gestopt. Bovengronds zie je enkel twee inwerpzuilen, zodat visueel het geheel mooi oogt”.

De gemeente heeft haar middelen verzameld via Fost Plus, zo’n 10.000 euro. In de glascontainer kan er vier kubieke meter glas gestort worden voor een totaal gewicht van 3,2 ton.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten