Eerste nieuwe straatafvalbak geïnstalleerd in Menen

Schepen Patrick Roose en burgemeester Eddy Lust bij de eerste geïnstalleerde straatvuilnisbak langs het wandelpad in de Leielaan ter hoogte van het postkantoor. (foto WO)
Redactie KW

Menen is vastbesloten te investeren in netheid en houdt daarvoor 50.000 euro beschikbaar voor straatafvalbakken.

“Afgelopen week installeerden we de eerste openbare straatafvalbakken van het nieuwe type in onze stad”, aldus schepen Patrick Roose. “De strijd tegen zwerfvuil stad krijgt zo een nieuwe dimensie met deze stijlvolle, antracietgrijze bakken, een investering van 56.865 euro. De bakken hebben een aparte asbak. Zo hoeven rokers hun peuken niet meer op de grond of in de riolering te gooien. Deze grotere en vandalismebestendige afvalbakken vervangen de kleine, kwetsbaardere bakken. Met een volume van 100 liter vergroot ook de inhoud. De opening echter blijft klein, want het is niet de bedoeling om er huishoudelijk afval in te deponeren.”

Strad proper houden

“We hebben al onze Mooimakers die schitterend werk leveren, nu is het aan de bevolking om hen daarbij te helpen en te ondersteunen om onze stad proper te houden. Sluikstorters zouden eens een dag moeten met de Mooimakers op pad gaan om het gevolg van hun daden beter te begrijpen. Mensen die het financieel moeilijk hebben om vuilniszakken te kopen, kunnen hulp krijgen in ons Sociaal Huis.”

Door de coronamaatregelen werden de netheidsacties tijdelijk stilgelegd. Nu start men opnieuw op. Vanaf vandaag kunnen inwoners ook opnieuw aangesproken worden over de netheid aan hun woning. Senioren of andere inwoners die het moeilijk hebben om zelf hun stoep te onderhouden, kunnen een beroep doen op de dienst Thuis- en Ouderenzorg van de stad en die is te bereiken op het nummer 056 527 262. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.