Driewerf helaas: we hebben een somber weekend voor de boeg

Redactie KW

Wie dit weekend een eerste lente-uitstap naar zee gepland had, zal die hoogstwaarschijnlijk moeten doorbrengen in de regen.

Vrijdagmiddag blijft het op de meeste plaatsen nog droog met over de zuidwestelijke landshelft geregeld zon. Over het oosten en noordoosten blijven wolken het weerbeeld domineren. De maxima schommelen van 5 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden in de andere regio’s. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Vrijdagavond en -nacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima variëren van min 2 tot plus 3 graden.

Zaterdag neemt de bewolking vanuit het westen toe, gevolgd door nu en dan lichte regen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan de kust een krachtige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima schommelen van 7 graden in de Ardennen en 9 tot 12 graden elders.

Zondag is het somber en er valt geruime tijd regen. Bovendien staat er een sterke zuidwestenwind bij ongeveer 11 graden.

Van maandag tot en met donderdag blijft het winderig en wisselvallig met van tijd tot tijd regen of enkele buien, maar tussendoor is er ook af en toe zon. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 13 graden. Vanaf woensdag wordt het weer wat koeler.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.