Drie slechtvalken geboren in kathedraal

© BELGA
Redactie KW

“Onlangs hebben drie jonge slechtvalken het nest verlaten in de toren van de Sint-Maartenskathedraal”, zegt milieu-ambtenaar Lieven Stubbe.

We hebben het de voorbije weken bewust stil gehouden dat er opnieuw een koppel slechtvalken aan het broeden was in de toren”, aldus Lieven Stubbe. “Drie jaar geleden was er voor het eerst een broedgeval van slechtvalken, twee jaar geleden ook, maar vorig jaar niet. Toen was de restauratie van de toren net begonnen en het was er voor de roofvogels wellicht te onrustig om er te broeden. Tegen alle verwachtingen in heeft er zich dit jaar wel een koppel gevestigd. Er was nochtans verstoring, want de werken aan de toren waren nog altijd aan de gang. Er is één controlebezoek geweest en toen hebben we vastgesteld dat het nest bewoond was. Deze week is een koppel slechtvalken gesignaleerd aan de Sint-Jacobskerk met drie jongen. Dat betekent dat ze drie jongen hebben grootgebracht. Daar zijn we heel blij om.”

(JL – foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten