De winter is in het land

Zaterdagmiddag steekt er een vrij krachtige, aan zee zelfs een harde noord- tot noordoostenwind op. Daardoor stroomt koudere lucht in ons land binnen.

De maximumtemperatuur werd vanochtend bereikt maar daalt geleidelijk. Rond 16 uur varieert het kwik tussen -2 graden op de Ardense hoogte, ongeveer 1 graad in het binnenland en 3 graden vlak aan zee. Mede door het binnenstromen van de koudere lucht gaat de regen/natte sneeuw ook in Laag- en Midden België over in sneeuw. In de Ardennen, waar het al sinds de vroege ochtend sneeuwt, blijft het gewoon verder sneeuwen.

‘s Avonds valt er nog enige tijd sneeuw, aan zee natte sneeuw. ‘s Nachts wordt het geleidelijk droog met stilaan ook brede opklaringen vanaf de Nederlandse grens. De minima bedragen -1 graad vlak aan zee en tussen -5 en -10 in de gebieden waar zich een sneeuwlaag heeft gevormd.

Zondag blijft het vrijwel overal droog met zonnige perioden. De noordoostenwind die aanvankelijk matig en aan zee krachtig waait, zal in de loop van de namiddag in sterkte verminderen. De temperaturen klimmen niet hoger dan 1 graad aan zee, -3 graden in het binnenland en -6 in de Ardennen.

Maandag komen nog enkele winterse buien voor. Van dinsdag tot donderdag is het rustig en droog. In de nacht en ochtend komt het veelal tot lichte vorst, de middagtemperatuur komt net boven het vriespunt uit. Aan het einde van de week vindt een overgang plaats naar wisselvallig en zachter weer met regen en meer wind.

(Belga – GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.