Curieus plant honderd bomen in Oostkamp

Curieus plantte honderd bomen op de bedrijfsterreinen van TE Connectivity in Oostkamp.© GST
Curieus plantte honderd bomen op de bedrijfsterreinen van TE Connectivity in Oostkamp.© GST
Redactie KW

Dinsdagmorgen plantte Curieus West-Vlaanderen honderd bomen op de bedrijfsterreinen van TE Connectivity in Oostkamp.

Via hun actie Belbos kon Curieus West-Vlaanderen de voorbije jaren al zo’n 6.000 oude gsm’s inzamelen. Deze werden gerecycled en met de opbrengst plant de organisatie bomen. Peter Desnerck van Curieus: “Ondanks de moeilijke omstandigheden het afgelopen jaar, konden we toch een voedselbos planten in Ieper, verdeelden we bomen in Meulebeke en plantten we deze morgen de laatste 100 bomen van de actie op de bedrijfsterreinen van TE Connectivity. Voornamelijk veldesdoorn en hazelaar.”

Alle acties samen in heel Vlaanderen zorgden ondertussen al voor 18.000 extra bomen.

Groene buffer

“Toen Curieus op zoek was naar een plaats om hun bomen te planten was TE Connectivity meteen kandidaat”, zegt Joeri Van Bijlen. “Ons bedrijf zet hard in op duurzaamheid voor zowel onze mensen als de omgeving. Zorgen voor een groene buffer hoort hier bij.” Ze namen ook deel aan de inzamelactie van gsm’s.

Het bedrijf deed zelf al grote inspanningen om een groene buffer te creëren tussen de bedrijfsgebouwen en de autosnelweg. “Vorig jaar in februari werden al 365 bomen aangeplant op die plaats, symbolisch één voor elke dag van het jaar. Er word geplant volgens de QD-methode. Hierbij wordt niet het hele oppervlak beplant maar slechts beperktere delen. Hierdoor krijg je op korte termijn, naast de aangeplante bomen, ook andere bomen door onder andere de spontane bebossing door berk en wilg. Ook andere struiken, planten en kruiden die ertussen groeien, zorgen voor meer biodiversiteit.”

Bedrijfsdirecteur Luk Hiltrop voegt er aan toe: “Toen Joeri geruime tijd geleden met het voorstel kwam waren we onmiddellijk gewonnen. Het ligt volledig in lijn met onze visie om mee te werken aan een milieuvriendelijke wereld en in ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarvan we al 11 keer op rij houder zijn.”

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.