Carlo Bonte schenkt 500 euro aan Feracare Wildlife Centre: “Cheetahs verdienen mijn steun”

foto BVO©Bliek Vermeire
foto BVO©Bliek Vermeire
Redactie KW

Veilingmeester Carlo Bonte houdt zijn belofte die hij maakte in het tv-programma Stukken van Mensen om een wildlifeproject te steunen. Hij schenkt 500 euro aan het Feracare Wildlife Centre in Zuid-Afrika, waar de Oostendse Kim Hiltrop zich inzet voor jachtluipaarden.

De naam Carlo Bonte zal vooral bij de kijkers van het Play4-programma ‘Stukken van Mensen’ een belletje doen rinkelen. Ook tijdens het lopende seizoen treedt deze Brugse veilingmeester er op als één van de experten. “Tijdens de uitzending van eind februari daagde een taxidermist op met een skelet van een jachtluipaard”, stelt Carlo.

“Ik beloofde hem een bedrag te zullen schenken aan een nog niet nader bepaald project waar wilde dieren centraal staan. Enige voorwaarde was dat hij mijn prijs aanvaardde. Uiteindelijk ging hij overstag. Kort na de uitzending kwam er op mijn kantoor in de Brugse wijk Sint-Pieter telefoon van Oostendenaar Georges Hiltrop. Hij maakte me warm voor het Zuid-Afrikaans natuurdomein Feracare Wildlife Centre. Samen met anderen zet zijn dochter Kim Hiltrop er zich permanent in voor het behoud van jachtluipaarden. Deze diersoort is in zijn voortbestaan bedreigd. Een ontmoeting met Georges Hiltrop was voldoende om mij van de waarde van het bewuste project te overtuigen. Ondertussen beloofde de verkoper van het skelet zelfs mijn voorbeeld te volgen. De som zal in elk geval nuttig besteed worden. Dergelijke projecten kunnen niet functioneren zonder schenkingen. Daarom draag ik via deze financiële inspanning mijn steentje bij, zodat de jachtluipaarden gered kunnen worden”, aldus nog Carlo Bonte.

Kim Hiltrop. (gf)
Kim Hiltrop. (gf)

Zowel Kim als Georges Hiltrop zijn Carlo Bonte en de taxidermist uiteraard erg dankbaar voor hun schenking. “Misschien kunnen we elkaar na de pandemie ontmoeten in Zuid-Afrika”, laat Kim via digitale weg weten. “Gelukkig slaat corona hier minder hard toe dan in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten. Toch geldt er ook in Zuid-Afrika een beperkte bewegingsvrijheid. Wie op het natuurdomein is, blijft er ook. Zoals iedereen hopen we dat het leven van voor de pandemie langzaam weer herneemt”, aldus Kim Hiltrop. (BV)

Info via kim@feracare.co.za .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.