Boom moet wijken voor lek in waterleiding in Koekelare

Redactie KW

De wortels van de boom beschadigden een eternieten leiding door een combinatie van hevige wind en een verzadigde bodem.

Na het stormweer van eerder deze week had zich maandagavond een grote plas gevormd ter hoogte van huisnummer 32. Bewoners merkten eveneens op dat de waterdruk erg laag was. Maandagavond laat kwam De Watergroep nog ter plaatse en zette ter hoogte van de grote plas, die inmiddels weer geslonken was, rond één van de statige platanen die de Belhuttebaan sieren, een stuk voetpad af. Voor de bewoners bleef de situatie onduidelijk want een telefoontje naar De Watergroep leverde enkel de info dat er geen probleem was gemeld.

Volgen er nog?

Na een paar dagen verscheen toch een werkploeg ter plaatse. Uiteindelijk moest na twee dagen werken – én twee dagen zonder water tijdens de werkuren voor de bewoners – de grote plataan worden geveld om het lek in de leiding te kunnen dichten. Schepen Marc Devrome bevestigt intussen dat de boom de oorzaak van het probleem vormde. “Door de grote regenval van de afgelopen tijd is de grond enorm verzadigd en week. Hierdoor bewegen bij hevige wind niet enkel de kruinen van de bomen, maar eveneens de stam en wortels. In dit geval werd een eternieten leiding beschadigd en helaas moest de boom wijken om het probleem te kunnen oplossen.”

De Watergroep bevestigt intussen dat het lek werd gedicht, maar stelt tegelijk de vraag of er nog gelijkaardige gevallen zullen volgen. “Kleine boompjes worden groot en in deze straat staan de bomen pal op de elektriciteits- gas-, en waterleidingen,” klinkt het bij een technicus van De Watergroep. De taak rust nu bij de gemeente rust om de afgezaagde boomstronk te verwijderen en de grote put opnieuw dicht te maken.

(HA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.