Boerenmarkt en Dierendag aan het kasteel van Olsene vindt plaats in beperkte vorm

Schepen Sophie Delaere en medewerkers Filip Tant en Christa Van Lippevelde van de dienst milieu promoten de boerenmarkt. © gf
Redactie KW

De jaarlijkse Boerenmarkt en Dierendag aan het kasteel van Olsene vinden plaats op zondag 20 september, maar in een beperkte vorm. Het gemeentebestuur blijft het belangrijk vinden om die activiteiten te laten plaatsvinden, zij het anders dan gewoonlijk en op een heel veilige manier.

Door het coronavirus zal de Boerenmarkt noodgedwongen plaatshebben onder het motto ‘shop and go’. Er zal geen rand- of kinderanimatie zijn, geen demonstraties met dieren en geen kramen met hapjes en drankjes. Willy Vermiesch van de Vlaamse Caviaclub is normaal gezien elk jaar aanwezig met een standje waar hij enkele van zijn cavia’s tentoonstelt en te koop aanbiedt maar dit jaar slaat hij over.

Veel afwezigen

“Het was lang niet zeker of de markt wel zou doorgaan, maar wij hadden al beslist om sowieso niet deel te nemen als het onder deze strenge maatregelen moest. De Boerenmarkt is meer dan alleen een plaats om te kopen en te verkopen, het is ook een gezellig samenzijn en samen iets eten of drinken. Als dat niet kan, dan hoeft het voor ons niet.”

Ook Feest en Cultuur Machelen staat anders met een standje op de Boerenmarkt. “Wij bieden een hapje en een drankje aan en verkopen ons Guldebier op de Boerenmarkt maar aangezien enkel dat laatste mag dit jaar, zullen wij niet aanwezig zijn.”

Het evenement is meer een lokale markt, met de focus op de producten van de lokale land- en tuinbouwers, fruit- en groenteboeren. Het aanbod wordt uitgebreid met diverse brood- en zuivelproducten. Ook de dierenliefhebbers komen aan hun trekken voor speeltjes en hapjes voor hun huisdieren. Sophie Delaere, schepen van Lokale Economie en Landbouw, roept iedereen op om de lokale economie te steunen en lokale producten, vers van het veld te kopen. (JF)

De Boerenmarkt vindt plaats in de tuin van het Kasteel van Olsene, van 10 tot 14 uur op zondag 20 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.