Bioloog Lieven Devreese start zelfoogstboerderij in Westkapelle

Redactie KW

Met de zoektocht naar Bouviers rode franjeaap, een uitgestorven gewaande aap uit Congo-Brazzaville, zette Lieven Devreese zich in het voorjaar nog internationaal in de kijker als bioloog. Vanaf 2016 start de plant- en dierkundige in Westkapelle met een zelfoogstboerderij.

“Deelnemers aan het project kunnen een oogstaandeel reserveren. Als de oogst klaar is, kunnen ze zelf verse groenten komen halen op het veld. Daarbij kiezen we resoluut voor ecologisch en duurzaam geteelde groenten”, weet Lieven Devreese (28).

“Een CSA-zelfoogstboerderij steunt op een wederzijds engagement, waarbij de kosten en de oogst gedeeld worden. Als boer ga ik op zoek naar deelnemers die een oogstaandeel willen kopen. In ruil mag je dan een heel jaar lang groenten komen oogsten op mijn veld. Zo kan ik mij focussen op het telen van gezonde groenten voor de mensen. De korte keten maakt het ook goedkoper en de impact op het milieu is kleiner. Er is geen transport of koeling nodig. Er is minder voedselverspilling en geen overbodige verpakking.”

Geïnteresseerden kunnen op 20 november en 4 december terecht op een infoavond in ‘t Walletje. Meer info op www.polderveld.be.

(DM – Foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.