Belgische primeur voor Surfers Paradise met beachcam

Even kijken of de zon schijnt en hoe hoog de golven zijn, kan nu via de online live beachcam van Surfers Paradise in Knokke-Heist. © DM
Redactie KW

Vanaf pinksteren pakt Surfers Paradise in Knokke-Heist uit met een Belgische strandprimeur. Met de streaming video beachcam kunnen toeristen en surfers 24 op 24 zien welk weer het is.

“In 1997 plaatste Surfers Paradise de allereerste beachcam langs de Belgische kust”, vertelt initiatiefnemer Frank Vanleenhove. “De camera plaatste eerst één beeld per dag en later één beeld om 15 minuten van het strand op het internet via de website van Surfers Paradise. De beachcam pagina werd veruit de meest populaire en ook meest bekeken: meer dan 100.000 bezoekers per jaar!

Na verloop van tijd werden de 15 minuten: 5 minuten, 2 minuten, één minuut…Er kwam een breedbeeldcamera en er werd geëxperimenteerd om live beelden aan te bieden wanneer ingelogd werd. Het beeld was echter niet erg zuiver.

HD-camera

Sedert Pinksteren is dit allemaal achter de rug: Surfers Paradise installeerde een high definition camera met streaming video zodat het net is alsof je naar televisie kijkt. Men kan de surfers zien surfen of de golven zien binnenrollen. Kortom, iedereen kan zich een perfect beeld vormen van wat er zich op het water en strand allemaal afspeelt.

Op zich een belangrijk gegeven voor mensen uit het binnenland. Die kunnen live zien of de zon in Knokke schijnt, hoe groot de golven zijn, de afstand tussen de golven. De beelden zijn compatibel met PC, MAC, Mobile, tablet en kunnen door een onbeperkt aantal kijkers tezelfdertijd bekeken worden.

Op de site onder het camerabeeld komt men ook het meteostation tegen (temperatuur, gevoelstemperatuur, zonsop- en ondergang, windrichting en -sterkte), een windoverzicht, de getijden en een buienradar. De directe link om het strand te bekijken is http://surfersparadise.be/beachcam/

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.