ANB krijgt helpende handen voor aanplanting 1300 bomen in De Haan

© WK
Redactie KW

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) organiseerde zaterdag een grote boomplantactie in de Duinbossen in De Haan.

Het opzet is de omvorming van het monotoon Corsicaanse dennenbos, dat er ooit werd aangeplant voor houtwinning, naar een inheems gemengd loofbos dat veel beter is voor de biodiversiteit.

“De Haan is nog een van de weinige plaatsjes aan de kust met nog zo’n ongerepte natuur, en ik vind het belangrijk dat mijn kinderen hier later ook nog van kunnen genieten”, zegt Carlo Cloet (46). De Hanenaar komt boompjes planten met zijn twee kinderen Lupine (11) en Jasper (13). “Vanmiddag komt hun school ook meehelpen. Vele handen maken licht werk”, klinkt het. Jasper en Lupine staken intussen al bijna dertig boompjes in de grond. “Toevallig houden we op school net een themaweek rond het klimaat. Ikzelf geef een presentatie over het broeikaseffect”, zegt Jasper. Zijn zus Lupine gaat met haar klas afval ruimen op het strand. “Namen van bomen, daar ben ik niet zo goed in. Maar we leerden vandaag al veel bij. We plantten onder meer eiken en sleedoorn, hagebeuk en vlier. Die laatste hebben we thuis ook in de tuin staan.”

ANB deed met succes een oproep om te komen helpen: vanmiddag komen jeugdbewegingen, scholen, de mountainbikeclub en nog andere plaatselijke gebruikersgroepen van het bos mee de handen uit de mouwen steken. Er liggen in totaal zo’n 1300 boompjes klaar.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.