121.955 euro voor herstel duinhabitat in De Haan

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) maakt 121.955 euro vrij voor een natuurproject in De Haan. In het kader van de Europese natuurdoelen die Vlaanderen moet behalen, zal Natuurpunt in de Zandpanne duinhabitats herstellen en ontwikkelen.

“Het reliëf wordt er hersteld door twee duinpannes uit te graven, met het vrijgekomen zand worden nieuwe duinen aangelegd. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat natuur dicht in de buurt van de mensen belangrijker is geworden. Ook daarvoor zijn die investeringen belangrijk”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele. De Zandpanne werd halverwege de jaren tachtig ingericht op initiatief van de vzw Natuurreservaten. De vochtige duinpannes zijn belangrijk voor de biodiversiteit in het gebied, dat een natuurlijke biotoop is voor zeldzame soorten als de blauwvleugelsprinkhaan en de nauwe korfslak. Naast het afgesloten gedeelte, omvat het reservaat ook een toegankelijk stuk waar gallowayrunderen grazen. Deze gaan de verruiging van het gebied tegen. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten