De beide lanen werden met hekken afgesloten, omdat de weg bezaaid was met takken en bladeren. De hoge bomen met een diameter van 80 tot 100 cm, die dwars over de weg liggen, kunnen pas dinsdag worden verzaagd met behulp van een hoogtewerker. Maandagavond werd al een grote boom in stukken gezaagd die naast de OLV Ter Duinenkerk de volledige weg versperde.

Ook in De Panne was er heel wat schade. In de Veurnestraat vloog een dak van een tuinhuis meters ver weg en beschadigde het een veranda. De bliksem sloeg in op de Sint-Pieterskerk. De brandweer deed een inspectie, maar een brand bleef uit. Ook in Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke moest de brandweer uitrukken voor stormschade. Ook in Veurne waren een aantal oproepen. In de Noordstraat liep een wagen schade op door vallende takken.

Het onweer duurde heel kort, maar de krachtige rukwinden richtten heel wat schade aan. "Onze brandweerposten van Koksijde en Oostduinkerke waren op een bepaald ogenblik met 30 interventies bezig. Het epicentrum was duidelijk de Middenlaan en Van Buggenhoutlaan, waar 8 bomen zijn omgewaaid. Ook de Houtsaegerlaan en de Silicowijk kregen het hard te verduren", zegt Ilse Chamon, communicatieambtenaar van de gemeente.

© JT

"De burgemeester kondigde het nood- en interventieplan af rond 22.15 uur om alle meldingen zo goed mogelijk op te volgen. Het ging allemaal om materiële schade: omgewaaide bomen, gedeukte auto's, gevallen takken, weggewaaide dakpannen,... Op verzoek van de burgemeester ondergingen verschillende locaties ook een sweeping om zeker te zijn dat er geen menselijke slachtoffers vielen. De brandweerkorpsen Veurne en Nieuwpoort hielpen mee en ook de medewerkers van de Groendienst Koksijde sprongen in de bres om de brandweermannen bij te staan. Sommige locaties worden nu afgezet omdat het te donker is om verder te werken. Deze plaatsen worden morgenvroeg opnieuw aangepakt. Het nood- en interventieplan werd om 00.36 uur afgeblazen", voegt Ilse er nog aan toe.

Een aantal straten worden volledig veiligheidshalve afgezet, toegang is verboden ook voor voetgangers en fietsers. Van Buggenhoutlaan van aan de Zuid Abdijmolen tot aan de Ter Duinenlaan. Ook de Gevaertlaan en de E. Clauslaan werden afgesloten. De Middenlaan is dicht tussen de Van Buggenhoutlaan en net voor het kruispunt van de Abdijstraat. Om de gemeentelijke basisschool te bereiken, neem je best de Parnassiusstraat of Zeelaan/Middenlaan/Abdijstraat.

Ook de buurt rond de Zuid-Abdijmolen werd zwaar getroffen. © MVQ

(JT)

De beide lanen werden met hekken afgesloten, omdat de weg bezaaid was met takken en bladeren. De hoge bomen met een diameter van 80 tot 100 cm, die dwars over de weg liggen, kunnen pas dinsdag worden verzaagd met behulp van een hoogtewerker. Maandagavond werd al een grote boom in stukken gezaagd die naast de OLV Ter Duinenkerk de volledige weg versperde. Ook in De Panne was er heel wat schade. In de Veurnestraat vloog een dak van een tuinhuis meters ver weg en beschadigde het een veranda. De bliksem sloeg in op de Sint-Pieterskerk. De brandweer deed een inspectie, maar een brand bleef uit. Ook in Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke moest de brandweer uitrukken voor stormschade. Ook in Veurne waren een aantal oproepen. In de Noordstraat liep een wagen schade op door vallende takken.Het onweer duurde heel kort, maar de krachtige rukwinden richtten heel wat schade aan. "Onze brandweerposten van Koksijde en Oostduinkerke waren op een bepaald ogenblik met 30 interventies bezig. Het epicentrum was duidelijk de Middenlaan en Van Buggenhoutlaan, waar 8 bomen zijn omgewaaid. Ook de Houtsaegerlaan en de Silicowijk kregen het hard te verduren", zegt Ilse Chamon, communicatieambtenaar van de gemeente."De burgemeester kondigde het nood- en interventieplan af rond 22.15 uur om alle meldingen zo goed mogelijk op te volgen. Het ging allemaal om materiële schade: omgewaaide bomen, gedeukte auto's, gevallen takken, weggewaaide dakpannen,... Op verzoek van de burgemeester ondergingen verschillende locaties ook een sweeping om zeker te zijn dat er geen menselijke slachtoffers vielen. De brandweerkorpsen Veurne en Nieuwpoort hielpen mee en ook de medewerkers van de Groendienst Koksijde sprongen in de bres om de brandweermannen bij te staan. Sommige locaties worden nu afgezet omdat het te donker is om verder te werken. Deze plaatsen worden morgenvroeg opnieuw aangepakt. Het nood- en interventieplan werd om 00.36 uur afgeblazen", voegt Ilse er nog aan toe.Een aantal straten worden volledig veiligheidshalve afgezet, toegang is verboden ook voor voetgangers en fietsers. Van Buggenhoutlaan van aan de Zuid Abdijmolen tot aan de Ter Duinenlaan. Ook de Gevaertlaan en de E. Clauslaan werden afgesloten. De Middenlaan is dicht tussen de Van Buggenhoutlaan en net voor het kruispunt van de Abdijstraat. Om de gemeentelijke basisschool te bereiken, neem je best de Parnassiusstraat of Zeelaan/Middenlaan/Abdijstraat.(JT)