Zestigste ‘vogelshow’ van start in Sijsele met 900 vogels

© Davy Coghe
Redactie KW

In het weekend van 9 en 10 november vindt in de gemeentelijke turnzaal aan het Lindeplein in de Damse deelgemeente Sijsele de zestigste editie plaats van de vogeltentoonstelling van de Sijseelse Geelgors. De vogelschow, met maar liefst een goeie 900 vogels, is ook vandaag (zondag) nog te bezoeken tot 19.00 uur.

De ornitologische vereniging Sijseelse Geelgors is dit jaar reeds toe aan de zestigste editie van haar jaarlijkse vogelshow. Die vindt opnieuw plaats in de gemeentelijke turnzaal van Sijsele, aan het Lindeplein in Sijsele “Tijdens de lente en zomer zijn vogelliefhebbers druk bezig om te kweken met hun gevleugelde vriendjes. De kwekers zijn dan maar wat fier om het resultaat van een kweekseizoen te laten bewonderen door het publiek“, zegt Jean-Pierre Lamote, PR verantwoordelijke van de vereniging.

“Op een vogelshow stallen alle aanwezige deelnemers hun mooiste vogels in een kooitje uit. De verschillende vogels nemen dan elk in hun eigen soort deel aan de wedstrijd. De bedoeling is om door de jury tot mooiste vogel gekroond te worden. We verwachten maar liefst 900 vogels! Er zijn uiteraard de bekende Europese vogels te zien zoals geelgorsen, roodborstjes, duiven en kwartels maar ook diverse varianten parkieten en heel wat exotische vogels met een indrukwekkende kleurenpracht. Zo zijn bijvoorbeeld de Australische exoten bijzonder indrukwekkend. Op de expositie zijn er bovendien ook heel wat hobbystanden aanwezig en er zijn ook speciale activiteiten voor de jeugd, zoals een stand met glittertattoos op zondagnamiddag. Er is ook standhouder met volières aanwezig. We hebben ook aan de Damse scholen gevraagd om zich creatief uit te leven rond het thema van de vogel, en daar zijn enkele resultaten van te bewonderen; zoals mooie mobiles.”

Zestigste 'vogelshow' van start in Sijsele met 900 vogels
© Davy Coghe

Op de vogelshow zijn ook gedroogde vlinders, gedroogde takken en andere opmerkelijke insecten te bekijken. En dan is er ook nog een stand waar mooie paddenstoelen onder de microscoop kunnen bekeken worden. De cafetaria is doorlopend geopend, om te verpozen bij een koffie, een wijntje, frisdrank of een lokaal biertje, zoals de Viven-bieren die vlakbij in Sijsele worden gebrouwen. De vogelshow is gratis toegankelijk. Op zondag nog van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 19 uur.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier