WOP! en scholen verzamelen 50-tal zakken zwerfvuil in Tielt

Redactie KW

De vele zakken werden zaterdagmiddag op één hoop gegooid aan de Hallentoren om het probleem duidelijk te visualiseren.

Er namen 45 sympathisanten van WOP! deel aan de zwerfvuilactie op zaterdag 21 september, eveneens World Cleanup Day. Ook enkele honderden scholieren steunden de actie afgelopen week. De vzw WOP! is het jonge Tieltse collectief dat een duurzame levensstijl promoot. Bezieler Bert Reubens wees vooral op de vijf zakken en dozen sigarettenpeuken die de deelnemers hadden bijeengeharkt.

Ook Groen hekelt sigarettenpeuken

“In Kortrijk staan tegenwoordig GAS-boetes op het weggooien van sigarettenpeuken. Misschien moet Tielt ook maar eens zo’n krachtig signaal geven”, aldus Bert Reubens. Meerderheidsfractie Groen kaartte zaterdagmorgen ook de kwestie aan.

Met het Mooimakers-spuitsjabloon bracht men het opschrift ‘Hier begint de zee, niets ingooien aub’ aan bij verschillende straatroosters in het centrum van Tielt. Aan het station, scholen, restaurants…

WOP! opent winkel in De Kloef

Schepen van Afvalbeleid Roos Tack (CD&V) zei dat de stad wel degelijk initiatief zal nemen. “We zijn aan het bekijken hoe we gratis of tegen een kleine vergoeding peukenzakjes kunnen verdelen onder de rokers. Mogelijk zal dat gebeuren via winkels waar sigaretten worden verkocht.”

In de marge van de zwerfvuilactie raakte bekend dat WOP! zijn verpakkingsarme winkel, zoals verwacht, zal openen in ontmoetingsruimte De Kloef in de Bruggestraat. Er zal worden samengewerkt met VOC Opstap. De opening is gepland in de loop van de maand november. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier