Wingene Koers zet vol in op milieuvriendelijkheid

Vorig jaar ging de zege in Wingene Koers naar Lennert Teugels. Hij haalde het toen van Lionel Taminiaux en Jonas Castrique. © Foto Coghe
Redactie KW

Wingene Koers, een interclub op de nationale kalender voor eliterenners en beloften, zet op woensdag 4 september vol in op milieuvriendelijkheid. De organisatoren voorzien in hun wedstrijd twee hybride wagens, één wagen op aardgas, twee elektrische wagens die door waterstof worden aangedreven en één volledig elektrische wagen.

“Naast een milieuvriendelijk wagenpark voorzien wij ook in enkele ‘Recycles’. Dat zijn elektrische bakfietsen waarmee organisatoren hun event zwerfvuilvrij kunnen houden. Zo is alles voorzien om de omgeving van het parcours van Wingene Koers volledig proper te houden”, stelt Maarten Van Houdenhove van DATS 24.

“Als bestuur staan we helemaal achter deze initiatieven”, meldt organisator Geert Vanhullebusch. “We zijn overtuigd dat we zelf een verschil kunnen maken. We willen de sportwereld en de politiek tonen dat het anders en beter kan. Wingene Koers is zo meteen de properste en meest milieuvriendelijke wielerwedstrijd van het land. Tegelijkertijd willen we ook iets concreet betekenen in de strijd tegen kanker. En dus hebben we, naar aanleiding van Wingene Koers, acties opgezet ten voordele van ThinkPink.”

Vorig jaar ging de zege in Wingene Koers naar Lennert Teugels. Hij haalde het toen van Lionel Taminiaux en Jonas Castrique. In 2015 was de zege weggelegd voor Wout van Aert, in 2014 voor Oliver Naesen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier