Wildgroei in Bavikhove irriteert wandelaars, schepen laat ‘natuur zijn gang gaan’

© LOO
Redactie KW

Op een aantal plaatsen in Bavikhove groeide het onkruid de voorbije dagen pijlsnel. Zo snel dat een aantal inwoners van de Harelbeekse deelgemeente zich eraan storen. Schepen Inge Bossuyt is echter duidelijk: “We doen ons best, maar niet alles moet altijd een pelouse zijn.”

“Ge zit van Boavekove als je moet wachten op Harelbeke.” Die post, vergezeld van een aantal foto’s waarop te zien hoe het groen langs Bavikhoofse wegen welig tiert, verspreidde zich deze week onder de Bavikhovenaren. Met de foto’s klagen de inwoners van de Harelbeekse deelgemeenten over het gebrek aan groenonderhoud in hun dorp. Een aantal kleine wegen zijn moeilijk toegankelijk, zelfs voor wandelaars met hun honden, en ook over de begraafplaats achter de kerk zijn de inwoners van het rustige Bavikhove niet te spreken. “Mijn hondje kon er nog net door kruipen, het baasje kon niet meer passeren”, klinkt het.

Wildgroei in Bavikhove irriteert wandelaars, schepen laat 'natuur zijn gang gaan'
© LOO

Toch lijkt er niet meteen iets te gaan veranderen: het zogenaamde ‘maaiseizoen’ start pas dit weekend, vooraf mogen enkel veiligheidsmaatregelen genomen worden. “We doen ons best om alles keurig te krijgen”, stelt bevoegd schepen Inge Bossuyt (SP.A). “Maar we houden ook rekening met de biodiversiteit. De mensen mogen niet vergeten dat het nu de tijd van het jaar is dat alles groeit en bloeit. Je moet de natuur ook zijn gang laten gaan. Niet alles moet altijd een ‘pelouse’ zijn.” (OV/PVH – Foto’s LOO)

Wildgroei in Bavikhove irriteert wandelaars, schepen laat 'natuur zijn gang gaan'
© LOO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier