"De pinguïns stellen het goed, ze beginnen hun waterdichte veren te krijgen en gaan steeds vaker het buitenverblijf verkennen. Binnenkort zie je ze dus vrolijk zwemmen tussen onze andere plonskoningen en -koninginnen. Maar we willen alle pinguïns die buiten wandelen ook een naam kunnen geven, en dus zijn we nu op zoek naar twee mooie namen", zegt Manu Potin, hoofddierenverzorger van Sea Life. Wie suggesties heeft, kan die tot 11 juli insturen via Facebook en Instagram. Uit alle inzendingen wordt dan een selectie gemaakt voor een top 10, waarop tot 18 juli gestemd zal kunnen worden via Facebook. "De twee populairste namen, die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van ons pinguïnverblijf", klinkt het.

Enige voorwaarde is wel dat de namen uniseks, dus voor beide geslachten geschikt zijn. Het gaat immers om humboldtpinguïns, waarvan het geslacht uitwendig niet zichtbaar is. "Ervaring leert dat de kans op een jongetje of een meisje even groot is. Het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen", weet verzorger Manu verder nog te vertellen. Misschien nog een kleine tip die kan helpen bij het zoeken naar passende namen voor de twee babypinguïns? "Een van de twee kuikentjes is heel lief en aanhankelijk, het andere is een pittig baasje die met plezier een pikje uitdeelt aan de verzorgers", klinkt het.

De geboorte van de twee babypinguïns maakt deel uit van het succesvol kweekprogramma binnen Sea Life. Zo werden er sinds de opstart al veertig pinguïns geboren in Blankenberge. "Zo'n kweekprogramma is van belang omdat de humboldtpinguïn één van de meest bedreigde soorten ter wereld is. De soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt", besluit Manu Potin.

(WK)

"De pinguïns stellen het goed, ze beginnen hun waterdichte veren te krijgen en gaan steeds vaker het buitenverblijf verkennen. Binnenkort zie je ze dus vrolijk zwemmen tussen onze andere plonskoningen en -koninginnen. Maar we willen alle pinguïns die buiten wandelen ook een naam kunnen geven, en dus zijn we nu op zoek naar twee mooie namen", zegt Manu Potin, hoofddierenverzorger van Sea Life. Wie suggesties heeft, kan die tot 11 juli insturen via Facebook en Instagram. Uit alle inzendingen wordt dan een selectie gemaakt voor een top 10, waarop tot 18 juli gestemd zal kunnen worden via Facebook. "De twee populairste namen, die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van ons pinguïnverblijf", klinkt het. Enige voorwaarde is wel dat de namen uniseks, dus voor beide geslachten geschikt zijn. Het gaat immers om humboldtpinguïns, waarvan het geslacht uitwendig niet zichtbaar is. "Ervaring leert dat de kans op een jongetje of een meisje even groot is. Het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen", weet verzorger Manu verder nog te vertellen. Misschien nog een kleine tip die kan helpen bij het zoeken naar passende namen voor de twee babypinguïns? "Een van de twee kuikentjes is heel lief en aanhankelijk, het andere is een pittig baasje die met plezier een pikje uitdeelt aan de verzorgers", klinkt het.De geboorte van de twee babypinguïns maakt deel uit van het succesvol kweekprogramma binnen Sea Life. Zo werden er sinds de opstart al veertig pinguïns geboren in Blankenberge. "Zo'n kweekprogramma is van belang omdat de humboldtpinguïn één van de meest bedreigde soorten ter wereld is. De soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt", besluit Manu Potin.(WK)