Wie helpt 17.000 bomen en 12.000 struiken planten voor aanleg Schoondalbos in Vijve?

Het plan van het aan te planten Schoondalbos. © IVD
Redactie KW

In 2005 kocht het Agentschap voor Natuur en Bos een perceel van 8 hectare om er een bos aan te planten. Vorige week rooide de landbouwer zijn laatste aardappelen en eind oktober kwam een einde aan de overeenkomst. Nu kan er dus werk gemaakt worden van het aanplanten van het Schoondalbos.

Het perceel ligt tussen Vijve Trakel, de Leiegoeddreef, de Expresweg en de wijk Den Hoek. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november zal het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met de stad Waregem de bomen en struiken aanplanten. Daarvoor doen ze een beroep op scholen, verenigingen, buurtbewoners, vrijwilligers en sympathisanten. Alle helpende handen, zowel groot als klein, zijn welkom en wie wil meewerken, kan zich alvast inschrijven op www.waregem.be/schoondalbos.

Alle helpende handen, zowel groot als klein, zijn welkom

Inheemse bomen

In het Schooldalbos komen 17.000 inheemse bomen zoals veldesdoorn, gewone esdoorn, zwarte els, ruwe en zachte berk, haagbeuk, tamme kastanje, zwarte en ratelpopulier, boskers, winter- en zomereik, lijsterbes en winterlinde. De bomen zullen omzoomd worden door 12.000 struiken en daarvoor wordt een keuze gemaakt uit rode kornoelje, hazelaar, hulst, Europese vogelkers, sleedoorn, sporkehout, bos- en de hondsroos, vlier en Gelderse roos. Verder wordt er een pad aangelegd van uit de Hoevelaan naar het jaagpad langs de Leie. Dat pad zal via een open ruime eveneens aansluiten met de Leiegoeddreef, waar ook fietsenstallingen komen. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier