Wevelgemse schepenen nodigen jongeren uit voor dialoog over duurzaamheidsbeleid

Zondag liepen nog 70.000 mensen door Brussel op de grote klimaatmars. © BELGA
Redactie KW

Ook Wevelgem ontsnapt niet aan hete hangijzer. Op initiatief van het schepencollege organiseert Wevelgem woensdagnamiddag een klimaatoverleg voor en met jongeren.

Het succes van de klimaatmarsen en klimaatspijbelaars heeft ook het Wevelgemse bestuur geraakt. “Je kan er niet omheen. De vele duizenden jongeren op straat bewijzen dat men bezorgd is om het huidige klimaatbeleid”, klinkt het bij schepenen Stijn Tant, Kevin Defieuw en Lobke Maes. “Ook jongeren uit onze gemeente hebben al deelgenomen aan de marsen, om zo de nationale politici aan te zetten tot actie.”

Maar ook op gemeenteniveau kunnen beslissingen een wezenlijk verschil maken, klinkt het bij het college. “Daarom nodigen we jongeren uit voor de bijeenkomst van woensdag 30 januari ‘Jong & Duurzaam Wevelgem.” De drie schepenen – bevoegd voor Milieu, Noord-Zuidsamenwerkingen en Mobiliteit – zullen er samen met burgemeester Jan Seynhaeve het duurzaamheidsbeleid van Wevelgem voorstellen.

“Naast het overlopen van het huidig en het toekomstig duurzaamheidbeleid voor Wevelgem willen we vooral ook in dialoog gaan met deze jongeren. Wat is hun beeld van een duurzaam beleid? Wat gaat momenteel goed in Wevelgem? Wat kan beter? Ook lokaal is de stem van geïnteresseerde jongeren zeer belangrijk”, aldus de schepenen.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven via jeugddienst@wevelgem.be is aangewezen. Het ‘debat’ begint om 15 uur in de cafetaria van CC Guldenberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier