De genomineerden dit jaar waren OXFAM wereldwinkel, het muziekfestival Kokopelli en Simon Verschelde. Het was uiteindelijk die laatste die de groene pluim binnenhaalde.

Een kleine honderd Groen-leden brachten hun stem uit, zij kozen voor Simon omdat hij actief is op heel wat terreinen waar de partij zich voor inzet. "Hij kaart onder meer op een spitse manier de mobiliteitsproblematiek aan", zegt Groen voorzitter Henk Vandenbroucke.

"Op een manier zodat ook het beleid luistert naar wat hij te vertellen heeft. Met het project Lieve Zusjes Stoere Broers zoekt hij de open ruimte op en brengt hij mensen samen rond een picknick of een film. Ook de geveltuintjes die sfeer brengen in de buurt zijn een idee van Simon.

Met 'Wildebras' promoot hij het buitenspelen op wilde plaatsen, in samenwerking met de gemeente Wevelgem en stad Kortrijk. Een meer dan terechte winnaar dus die dan ook heel tevreden was met zijn groene pluim en het kunstwerk van de hand van Tommie Castelein.

(SLW)

De genomineerden dit jaar waren OXFAM wereldwinkel, het muziekfestival Kokopelli en Simon Verschelde. Het was uiteindelijk die laatste die de groene pluim binnenhaalde.Een kleine honderd Groen-leden brachten hun stem uit, zij kozen voor Simon omdat hij actief is op heel wat terreinen waar de partij zich voor inzet. "Hij kaart onder meer op een spitse manier de mobiliteitsproblematiek aan", zegt Groen voorzitter Henk Vandenbroucke. "Op een manier zodat ook het beleid luistert naar wat hij te vertellen heeft. Met het project Lieve Zusjes Stoere Broers zoekt hij de open ruimte op en brengt hij mensen samen rond een picknick of een film. Ook de geveltuintjes die sfeer brengen in de buurt zijn een idee van Simon. Met 'Wildebras' promoot hij het buitenspelen op wilde plaatsen, in samenwerking met de gemeente Wevelgem en stad Kortrijk. Een meer dan terechte winnaar dus die dan ook heel tevreden was met zijn groene pluim en het kunstwerk van de hand van Tommie Castelein. (SLW)