De week staat dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur. Dit jaar staat er een recordaantal activiteiten op het programma: 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden.

Zo is er in Knokke-Heist een "Early Bird Run", met een parcours doorheen de Zwinduinen en -polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park.

Digitale ketting

De Week van het Bos krijgt ook online een boost met de Natuurmove, een digitale ketting waarbij telkens iemand anders genomineerd wordt om een selfie of filmpje te maken van zijn of haar favoriete beweegactiviteit in de natuur. Op Spotify is ook een "Week van het Bos"-hitlist te vinden, "de ultieme afspeellijst voor een deugddoende beweegsessie in de natuur, samengesteld door het grote publiek", zo luidt het.

Het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Bos is terug te vinden op http://activiteiten.weekvanhetbos.be.

(Belga)