Uit onderzoek blijkt dat de wettelijke waarden voor regenval, storm- en/of lokale rukwinden werden overschreden. Het Vlaams Rampenfonds zal nu verder de ingediende schadegevallen afhandelen.

"Uit een technisch verslag van het Vlaams Rampenfonds en wetenschappelijke gegevens van het KMI en de Vlaamse Milieu Maatschappij blijkt dat de criteria inzake regen en storm- en lokale rukwinden ruim overschreden zijn. Conform het decreet openen we dan ook het Vlaams Rampenfonds om de geleden schade te vergoeden", stelt minister-president Geert Bourgeois.

Uit onderzoek blijkt dat de wettelijke waarden voor regenval, storm- en/of lokale rukwinden werden overschreden. Het Vlaams Rampenfonds zal nu verder de ingediende schadegevallen afhandelen."Uit een technisch verslag van het Vlaams Rampenfonds en wetenschappelijke gegevens van het KMI en de Vlaamse Milieu Maatschappij blijkt dat de criteria inzake regen en storm- en lokale rukwinden ruim overschreden zijn. Conform het decreet openen we dan ook het Vlaams Rampenfonds om de geleden schade te vergoeden", stelt minister-president Geert Bourgeois.