Vierde zeehondje opgevangen bij Sea Life: “Regel van vier telt gelukkig niet”

Redactie KW

In het opvangcentrum van Sea Life in Blankenberge werd donderdag opnieuw een zeehondje binnengebracht dat aanspoelde in Koksijde. Dat brengt de teller op vier. “Gelukkig geldt de regel van vier niet voor zeehonden, en is er nog voldoende capaciteit om andere zeehondenpups in nood op te vangen”, klinkt het bij Sea Life.

De gestrande zeehondenpups hebben elk zo hun eigen problematiek. De ene kwam binnen met een longontsteking, een ander met een oorontsteking, diepe bijt- of snijwonden. Bezoekers van het park kunnen de zeehondjes nog een bezoekje brengen tot ze opnieuw de vrijheid krijgen.

Het gestrande zeehondje dat gisteren opgevangen werd in Koksijde, is twee à drie maanden oud en vergezelde de andere pups Janine, Rickie en Sem. “Ze blijft bij ons in quarantaine tot haar koorts weg is en haar wondjes genezen zijn. Pas als ze weer voldoende aangesterkt is, kan ze terug naar zee”, vertelt dierenverzorger Jonathan Meul.

Sea Life werkt sinds de coronamaatregelen in twee teams. Zo kan de zorg gegarandeerd blijven. Het zeehondenopvangcentrum vangt alle zeehondenpups in nood op die aanspoelen over de hele Belgische kust. Naast het zeehondje uit Koksijde, verblijft er momenteel eentje uit Oostduinkerke, eentje uit Zeebrugge en ook eentje uit De Panne. “Onze dierenverzorgers zijn 24/24 van wacht”, klinkt het.

Afstand houden

Een zeehond die op het strand ligt, opgekruld in de vorm van een banaan, help je het best door afstand te houden. De zeehond komt er om uit te rusten en hoeft niet meteen terug in zee. Door 20 meter afstand te houden ervaart het geen stress en kan het goed uitrusten voor het terug op vis gaat jagen in zee. Ligt de zeehond helemaal plat, dan neem je best contact op met het opvangcentrum.

“De pup is ongeveer 2 à 3 maanden oud en zal zeehondenpups Janine, Rickie en Sem gezelschap houden. Ze blijft in quarantaine tot haar koorts weg is en haar wonden genezen zijn. Daarna kan ze samen met de andere pups spelen tot ze voldoende sterk zijn voor hun avontuur in zee”, vertelt Jonathan Meul, dierenverzorger bij Sea Life Blankenberge. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier