Bijzonder is dat de koeneusroggen familie zijn. De moeders van de twee roggen zijn zelf ook moeder en dochter. De ouders verblijven al sinds 2012 in het park. Het is voor het eerst dat ze een pup ter wereld brengen in het park.

De koeneusrog wordt in het wild vaak gevangen voor zijn mooi en elegant uiterlijk. "Het succesvol broedprogramma binnen Sea Life Blankenberge is dus een mooie stap in de goede richting om wildvang te verminderen en later ook te stoppen. Naast Sea Life Blankenberge kweken ook Sea Life Gardaland en enkele andere buitenlandse parken koeneusroggen", klinkt het.

Verschillende soorten roggen

Op dit moment verblijven er in Sea Life Blankenberge vier soorten roggen: koeneusroggen, stekelroggen, blonde roggen en zoetwaterpijlstaartroggen. De koeneusroggen zwemmen rond in de nieuwe verlichte oceaantunnel van het park, waar je onder de dieren door kan wandelen.

Geboorte tweede baby-koeneusrog

Geboorte tweede baby-koeneusrog! Samen met de eerste baby-koeneusrog die in april werd geboren, zwemmen ze gezellig samen in quarantaine #Blankenberge #babyboom ❤️❤️

Geplaatst door SEA LIFE Blankenberge op vrijdag 1 juni 2018
Bijzonder is dat de koeneusroggen familie zijn. De moeders van de twee roggen zijn zelf ook moeder en dochter. De ouders verblijven al sinds 2012 in het park. Het is voor het eerst dat ze een pup ter wereld brengen in het park.De koeneusrog wordt in het wild vaak gevangen voor zijn mooi en elegant uiterlijk. "Het succesvol broedprogramma binnen Sea Life Blankenberge is dus een mooie stap in de goede richting om wildvang te verminderen en later ook te stoppen. Naast Sea Life Blankenberge kweken ook Sea Life Gardaland en enkele andere buitenlandse parken koeneusroggen", klinkt het.Op dit moment verblijven er in Sea Life Blankenberge vier soorten roggen: koeneusroggen, stekelroggen, blonde roggen en zoetwaterpijlstaartroggen. De koeneusroggen zwemmen rond in de nieuwe verlichte oceaantunnel van het park, waar je onder de dieren door kan wandelen.