"De geboorte is een primeur in ons land", klinkt het bij de trotse dierenverzorgers van Sea Life. Op dit moment verblijven er in Sea Life vier soorten roggen. De familie van de koeneus, die in lengte varieert tussen 86 en 215 cm en in het wild vooral voorkomt in de tropische en subtropische gebieden van de Atlantische Oceaan, de oostelijke Indische Oceaan en de westelijke Grote Oceaan, wordt vaak gevangen voor haar elegant uiterlijk.

Het succesvol broedprogramma binnen Sea Life is dus een stap in de goede richting om die wildvang tegen te gaan. De babyrog werd vrijdagmorgen omstreeks elf uur geboren. Leuk detail: het was de poetsvrouw van Sea Life die er als eerste bij was.

In de oceantunnel, waar bezoekers onder het aquarium door kunnen wandelen, is op dit moment nog een tweede zwangere rog te bezichtigen. Zij zal wellicht volgende week bevallen van haar pup.

(WK)

"De geboorte is een primeur in ons land", klinkt het bij de trotse dierenverzorgers van Sea Life. Op dit moment verblijven er in Sea Life vier soorten roggen. De familie van de koeneus, die in lengte varieert tussen 86 en 215 cm en in het wild vooral voorkomt in de tropische en subtropische gebieden van de Atlantische Oceaan, de oostelijke Indische Oceaan en de westelijke Grote Oceaan, wordt vaak gevangen voor haar elegant uiterlijk. Het succesvol broedprogramma binnen Sea Life is dus een stap in de goede richting om die wildvang tegen te gaan. De babyrog werd vrijdagmorgen omstreeks elf uur geboren. Leuk detail: het was de poetsvrouw van Sea Life die er als eerste bij was. In de oceantunnel, waar bezoekers onder het aquarium door kunnen wandelen, is op dit moment nog een tweede zwangere rog te bezichtigen. Zij zal wellicht volgende week bevallen van haar pup.(WK)