Winny werd in 2016 overgebracht uit Scheveningen na een oproep van pinguïn Preciosa op een datingwebsite. Tussen die twee werd het uiteindelijk niets, maar met haar nieuwe partner, eveneens uit Scheveningen, was het dus wél raak voor Winny.

Het kuikentje woog bij de geboorte 82 gram. "Een gezond gewicht, we verwachten dus ook een normale groei", zegt hoofdverzorger Manu Potin. Het kuikentje is op dit moment wel nog zwak en zal pas over een veertigtal dagen, wanneer zijn donzen vachtje plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren, naar buiten kunnen. Dan zal het voor het eerst ook te zien zijn voor het publiek.

Het geslacht van de babypinguïn is nog niet bekend, dat kan pas na enkele maanden met behulp van een bloedafname en DNA-test door een dierenarts worden bepaald. Vorige week vertrokken nog drie humboldtpinguïns - geboren in 2016 en 2017 - vanuit Sea Life naar Engeland. De dierenverzorgers Van Sea Life verheugen zich over het succes van het pinguïnkweekprogramma: de humboldtpinguïn, die vooral aan de kusten van Peru en Chili leeft, is volgens de verzorgers van Sea Life één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

De naam van de pasgeboren pinguïnbaby zal gekozen worden door de adoptieouders.

(WK)

Winny werd in 2016 overgebracht uit Scheveningen na een oproep van pinguïn Preciosa op een datingwebsite. Tussen die twee werd het uiteindelijk niets, maar met haar nieuwe partner, eveneens uit Scheveningen, was het dus wél raak voor Winny. Het kuikentje woog bij de geboorte 82 gram. "Een gezond gewicht, we verwachten dus ook een normale groei", zegt hoofdverzorger Manu Potin. Het kuikentje is op dit moment wel nog zwak en zal pas over een veertigtal dagen, wanneer zijn donzen vachtje plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren, naar buiten kunnen. Dan zal het voor het eerst ook te zien zijn voor het publiek. Het geslacht van de babypinguïn is nog niet bekend, dat kan pas na enkele maanden met behulp van een bloedafname en DNA-test door een dierenarts worden bepaald. Vorige week vertrokken nog drie humboldtpinguïns - geboren in 2016 en 2017 - vanuit Sea Life naar Engeland. De dierenverzorgers Van Sea Life verheugen zich over het succes van het pinguïnkweekprogramma: de humboldtpinguïn, die vooral aan de kusten van Peru en Chili leeft, is volgens de verzorgers van Sea Life één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. De naam van de pasgeboren pinguïnbaby zal gekozen worden door de adoptieouders.(WK)