De politie had melding gekregen van mogelijke dierenverwaarlozing in een weide in de Roggelaan in Kortrijk. Ter plaatse troffen de politiediensten in de bewuste weide 3 schapen aan. In de volledig afgegraasde weide, was er geen vers drinkwater of hooi aanwezig. Het schuilhok van de schapen lag vol met uitwerpselen, ook daar was geen voedsel of drinkwater. In de weide lag ook steenpuin, een plastiek omheining en metaal. Het was duidelijk dat de schapen ook al heel lang niet geschoren waren.

Achteraan de weide werd in een kruiwagen het kadaver van een schaap aangetroffen, het dier was dus al een tijdje gestorven. Daarnaast werden in de weide ook 2 boerenganzen aangetroffen, zij toonden tekenen van ondervoeding. Na overleg met de inspecteur/veearts van het Departement Leefmilieu, beslisten de politiemensen om de schapen en ganzen in beslag te nemen. Medewerkers en een veearts van een erkend dierenopvangcentrum kwamen ter plaatse om de dieren mee te nemen om hen een beter onderkomen te bieden.

Tegen de eigenaar van de dieren werd proces-verbaal opgesteld. "De verwaarlozing was al een tijdje aan de gang. Voor alle duidelijkheid, in deze coronatijden is het van belang dat eigenaars hun dieren in de weide goed blijven verzorgen. Een dergelijke taak behoort wel degelijk tot de essentiële verplaatsingen".

De politie had melding gekregen van mogelijke dierenverwaarlozing in een weide in de Roggelaan in Kortrijk. Ter plaatse troffen de politiediensten in de bewuste weide 3 schapen aan. In de volledig afgegraasde weide, was er geen vers drinkwater of hooi aanwezig. Het schuilhok van de schapen lag vol met uitwerpselen, ook daar was geen voedsel of drinkwater. In de weide lag ook steenpuin, een plastiek omheining en metaal. Het was duidelijk dat de schapen ook al heel lang niet geschoren waren.Achteraan de weide werd in een kruiwagen het kadaver van een schaap aangetroffen, het dier was dus al een tijdje gestorven. Daarnaast werden in de weide ook 2 boerenganzen aangetroffen, zij toonden tekenen van ondervoeding. Na overleg met de inspecteur/veearts van het Departement Leefmilieu, beslisten de politiemensen om de schapen en ganzen in beslag te nemen. Medewerkers en een veearts van een erkend dierenopvangcentrum kwamen ter plaatse om de dieren mee te nemen om hen een beter onderkomen te bieden.Tegen de eigenaar van de dieren werd proces-verbaal opgesteld. "De verwaarlozing was al een tijdje aan de gang. Voor alle duidelijkheid, in deze coronatijden is het van belang dat eigenaars hun dieren in de weide goed blijven verzorgen. Een dergelijke taak behoort wel degelijk tot de essentiële verplaatsingen".