Verenigingen verenigd op Dag van de Trage Weg

We zien v.l.n.r. Kurt Debaere, Ben Geeraert, Mieke Nottebaere, Ann Andries, Koen Detavernier, Colette Embo, Frieda Flo en Francine Mathieu. © EDB
Redactie KW

Op 15 oktober, de Dag van de Trage Weg, pakken 11.11.11, Natuurpunt en Davidsfonds samen met stad Kortrijk uit met wandeltochten die vertrekken uit Aalbeke of uit het Don Boscocollege in Kortrijk. De opbrengst gaat naar de werking van 11.11.11.

Je kan er niet naast kijken bij het binnenrijden van Aalbeke. Aan woonzorgcentrum De Weister staan drie keer twee eenden, die staan voor de eentjes in 11.11.11. “De eendjes zijn een symbool geworden voor onze activiteiten“, aldus Koen Detavernier van 11.11.11. “Ze passen ook bij de natuur, wat dan weer kan verwijzen naar Natuurpunt.”

Vorig jaar organiseerden zowel 11.11.11 als Natuurpunt een wandeling op hetzelfde moment. “We sloegen dit jaar de handen in elkaar en willen samen van de Dag van de Trage Weg en de aanloop naar 11 november er iets groots van maken in Kortrijk”, luidt het bij 11.11.11, Natuurpunt en Davidsfonds. 11.11.11. wil bij de wandelingen ook nog haar overleden medewerker Pieter Hanssens herdenken.

Trage wegen

Op 15 oktober kan je vanaf twee startlocaties langs drie verschillende wandellussen van elk ongeveer 8 kilometer de mooiste wandelwegen van Aalbeke, Kortrijk, Marke en Rollegem ontdekken. “De tocht brengt de wandelaars door het heuvellandschap en vergeten weggetjes die ze zeker en vast zullen verrassen.”

De drie verenigingen zijn tevreden dat stad Kortrijk de voorbije jaren heel wat inspanningen leverde om de kleine voetwegels te onderhouden, te herstellen en ze een naam te geven. “Trage wegen zijn de beste manier om te genieten van het landschap en de natuur”, zeggen ze.

Praktisch

De wandelingen kan je op 15 oktober starten tussen 8 uur en 15 uur in OC Aalbeke op Aalbekeplaats in Aalbeke of aan het Don Boscocollege in de Don Boscolaan in Kortrijk. Je kan kiezen voor één lus van 8 km of meerdere lussen waar je een tocht van 16 of 24 km stapt. Vanuit elke startplaats is er ook een kinderwagen- of rolstoeltoegankelijk parcours van 4 tot 5 km mogelijk.

Wie meer informatie wenst over de natuur langs de trage wegen en de bijzonderheden in het landschap kan om 14 uur in Aalbeke aansluiten bij een groepswandeling onder begeleiding van een ervaren gids van Natuurpunt. Op de startlocaties kan je genieten van een hapje en een drankje. Een gezinskaart om deel te nemen kost 8 euro, kinderen onder de 7 jaar wandelen gratis mee. Van 7 tot 15 jaar betaal je 1,5 euro en vanaf 15 jaar kost deelnemen 3,5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de werking van 11.11.11. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier