Verdwenen Tinekesdahlia’s: vroege ‘stoot van Heule’?

De dahlia's werden op 18 mei geplaatst door enthousiaste bestuursleden van Tuinhier. © GF
Redactie KW

Er zijn ergere zaken in de wereld maar leuk is het toch niet voor de mensen van Tuinhier Heule. Een goede maand geleden hebben ze op de rotonde in de Izegemsestraat (Heule-Watermolen) Tinekesdahlia’s geplant. Zaterdagmorgen stelde voorzitter Daniël Hostens plots vast dat de bloemen verdwenen zijn…

Na een Tinekesroos kreeg in 1998 ook een dahlia de naam ‘Tineke van Heule’. De rood-gele bloem was een creatie van een kweker uit Laarne. De dahlia verdween wat uit de belangstelling maar vorig jaar nam Tuinhier het initiatief om de Heulse rotondes op te fleuren met deze bloemen. Dat gebeurde met toestemming van het stadsbestuur. Dit jaar deden ze dat opnieuw, op de rotondes aan de Grysperre, in de Kransvijver en de Izegemsestraat, en ook in de vernieuwde kerkomgeving.

“Ik doe regelmatig mijn ronde naar de Tinekesdahlia’s op de verschillende plaatsen om ze te verzorgen”, zegt Daniël Hostens. “Tot mijn ontsteltenis en verbijstering stelde ik vast dat op de rotonde aan de Izegemsestraat de dahlia’s mee afgemaaid zijn met het gras. Er staat nochtans een goed zichtbaar bord bij met opschrift in grote letters ‘Dahlia’s: Tineke van Heule – Realisatie Tuinhier-Heule’ en twee telefoonnummers.” Hij vraagt zich af of het soms een vervroegde ‘stoot van Heule’ is, verwijzend naar de ‘stoten’ als ludiek onderdeel van de Tinekesfeesten.

Op de andere plaatsen zijn de dahlia’s niet weggemaaid.

Schepen Ruth Vandenberghe, bevoegd voor groenonderhoud, weet niet hoe het is kunnen gebeuren en belooft het te onderzoeken. Het onderhoud gebeurt in opdracht van de stad Kortrijk door een maatwerkbedrijf in het kader van sociale tewerkstelling.

(NOM)

De dahlia's zijn nu mee gemaaid met het gras ondanks een goed zichtbaar inforbord. © NOM
De dahlia’s zijn nu mee gemaaid met het gras ondanks een goed zichtbaar inforbord. © NOM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier