Veel afval opgeruimd tijdens Mega Beach Cleanup Day

Op de foto herkennen we Maurice, met enkele teamleden, de burgemeester en een groep verstandige kinderen. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zondag 4 oktober kwamen heel wat verenigingen en andere mensen een handje toesteken tijdens de Mega Beach Cleanup Day in Bredene en De Haan onder impuls van Bredenaar Maurice Vermeersch.

Om 11 uur was het verzamelen geblazen ter hoogte van het strand in De haan. Van daaruit ging het richting Bredene langs het strand. Onderweg werd afval geraapt. “De actie kadert in navolging van de vele initiatieven voor een proper strand”, vertelt Maurice. De man is al jaren edelfigurant en acteerde al mee in heel wat films, reclamespots en was zelfs te zien in een videoclip van een bekende zanger uit Dubai. Hij maakt ook deel uit van de vaste publiekskern van ‘De zevende dag’ op Eén. “De actie kadert in ‘De Warmste Week’. We willen iets goed doen voor de natuur.” Bij de verenigingen ook een groep van de Scouts en de KSA. “We zijn blij dat we op heel wat mensen en ook op onze jongeren konden rekenen. Onze jongeren zijn de toekomst en als we hen bewust kunnen maken van de nadelen voor ons klimaat, dan hebben we een kans”, aldus Vermeersch.

Hart onder de riem

Burgemeester van De Haan, Wilfried Vandaele (N-VA) kwam de deelnemers aan de actie een hart onder de riem steken en prees hun inzet. In totaal werden tien volle zakken afval verzameld, aangevuld door enkele parasols en een plastieken jerrycan. “Of we blij moeten zijn met zoveel verzameld afval, weet ik niet. Het is een dubbel gevoel. Ergens zijn we blij dat het van onze stranden is, maar ook weer niet blij dat we zoveel afval hebben gevonden. Er wordt voldoende gesensibiliseerd, maar we merken nog veel te vaak hoe nonchalant mensen met hun afval omgaan”, besluit Maurice.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier