Het zwefvuil is dan ook een doorn in het oog van de Kringwinkel 't Rad, die veel vuil ziet liggen rond de hoofdzetel in de Ter Luchtestraat in Ruddervoorde. Ook hebben ze al vastgesteld dat hun eigen werknemers al eens een leeggedronken blijk door het autoraam naar buiten gooien. De Kringwinkel 't rad is een maatwerkbedrijf met een hart voor het milieu. Daarom organiseerden de medewerkers van De Kringwinkel 't rad samen met de leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool De Kiem op donderdag 4 april een grote zwerfvuilopruimactie. Daarmee hopen ze ook een stille boodschap te geven aan de 250 medewerkers en hen ervan bewust te maken dat zwerfvuil in de vuilbak of PMD zak hoort en niet op straat.

Minister Crevits gaf het startschot, 's morgens plaatste ze een filmpje online waarin ze de leerlingen die meewerkten aan deze opruimactie een pluim op de hoed stak. Om 9 uur vertrokken medewerkers en leerlingen vanuit de Terluchtestraat en Leegtestraat naar de omliggende straten. Met de steun van begeleiders, leerkrachten en personeel van 't Rad zamelden ze heel wat zwerfvuil in. Om 11.30 uur werden de deelnemers bedankt voor hun inzet met een heerlijke kop warme chocolademelk in Blijzaak, een van de zeven winkels van De Kringwinkel 't rad, gelegen naast de hoofdzetel.

Vormingsverantwoordelijke van De Kringwinkel 't rad Emily Eecloo kijkt tevreden terug op de actie: "De strijd aangaan met zwerfvuil doe je niet alleen. We zijn als Kringwinkel heel erg dankbaar dat we op zoveel jeugdig enthousiasme konden rekenen. Zowel de leerlingen als onze medewerkers hebben heel hard gewerkt om de straten properder te maken. Hopelijk werkt hun voorbeeld aanstekelijk."

Ook de directie van VBS De Kiem spreekt van een geslaagd initiatief: "Vanuit onze MOS prioriteit voor dit schooljaar, 'Afval verminderen', schreef de school zich in bij 'De Mooimakers'. We claimden een gebied rond de school waar we op geregelde tijdstippen het afval gaan opruimen. Onze deelname aan het initiatief van De Kringwinkel is een goede gelegenheid om onze kinderen te laten vaststellen dat wat zij doen, past in een groter geheel." De Krak van Oostkamp, het gezicht van Oostkamp zwerfvuil maken, Annelien Boone, ruimde mee op. Ze juicht dit soort acties toe: "De leerlingen van VBS De Kiem en de medewerkers van De Kringwinkel hebben ongelofelijk straf opgeruimd vandaag en veel werk verzet. Het is bemoedigend dat veel inwoners, jong en oud, zich inzetten in de strijd tegen zwerfvuil. Ik merk dat het thema leeft en een beweging op gang brengt."

Deze zwerfvuilopruimactie maakt deel uit van een actieplan, dat De Kringwinkel 't rad in het kader van Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) heeft opgemaakt. Doel daarvan is resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen te werken.

(GS)

Het zwefvuil is dan ook een doorn in het oog van de Kringwinkel 't Rad, die veel vuil ziet liggen rond de hoofdzetel in de Ter Luchtestraat in Ruddervoorde. Ook hebben ze al vastgesteld dat hun eigen werknemers al eens een leeggedronken blijk door het autoraam naar buiten gooien. De Kringwinkel 't rad is een maatwerkbedrijf met een hart voor het milieu. Daarom organiseerden de medewerkers van De Kringwinkel 't rad samen met de leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool De Kiem op donderdag 4 april een grote zwerfvuilopruimactie. Daarmee hopen ze ook een stille boodschap te geven aan de 250 medewerkers en hen ervan bewust te maken dat zwerfvuil in de vuilbak of PMD zak hoort en niet op straat.Minister Crevits gaf het startschot, 's morgens plaatste ze een filmpje online waarin ze de leerlingen die meewerkten aan deze opruimactie een pluim op de hoed stak. Om 9 uur vertrokken medewerkers en leerlingen vanuit de Terluchtestraat en Leegtestraat naar de omliggende straten. Met de steun van begeleiders, leerkrachten en personeel van 't Rad zamelden ze heel wat zwerfvuil in. Om 11.30 uur werden de deelnemers bedankt voor hun inzet met een heerlijke kop warme chocolademelk in Blijzaak, een van de zeven winkels van De Kringwinkel 't rad, gelegen naast de hoofdzetel.Vormingsverantwoordelijke van De Kringwinkel 't rad Emily Eecloo kijkt tevreden terug op de actie: "De strijd aangaan met zwerfvuil doe je niet alleen. We zijn als Kringwinkel heel erg dankbaar dat we op zoveel jeugdig enthousiasme konden rekenen. Zowel de leerlingen als onze medewerkers hebben heel hard gewerkt om de straten properder te maken. Hopelijk werkt hun voorbeeld aanstekelijk." Ook de directie van VBS De Kiem spreekt van een geslaagd initiatief: "Vanuit onze MOS prioriteit voor dit schooljaar, 'Afval verminderen', schreef de school zich in bij 'De Mooimakers'. We claimden een gebied rond de school waar we op geregelde tijdstippen het afval gaan opruimen. Onze deelname aan het initiatief van De Kringwinkel is een goede gelegenheid om onze kinderen te laten vaststellen dat wat zij doen, past in een groter geheel." De Krak van Oostkamp, het gezicht van Oostkamp zwerfvuil maken, Annelien Boone, ruimde mee op. Ze juicht dit soort acties toe: "De leerlingen van VBS De Kiem en de medewerkers van De Kringwinkel hebben ongelofelijk straf opgeruimd vandaag en veel werk verzet. Het is bemoedigend dat veel inwoners, jong en oud, zich inzetten in de strijd tegen zwerfvuil. Ik merk dat het thema leeft en een beweging op gang brengt."Deze zwerfvuilopruimactie maakt deel uit van een actieplan, dat De Kringwinkel 't rad in het kader van Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) heeft opgemaakt. Doel daarvan is resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen te werken.(GS)