Het wordt gevoelig minder warm met temperaturen rond 23 graden Celsius in het centrum van het land. Ook de rest van de week worden normale temperaturen verwacht en de ozonconcentraties evolueren naar normale concentraties voor de tijd van het jaar.

De waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan wordt maandag dan ook afgeblazen.

Puffen en zweten

Ook in West-Vlaanderen kregen we zaterdag af te rekenen met extreme temperaturen. Zo sprongen heel wat Bruggelingen in de Brugse reitjes om verkoeling te zoeken. Tijdens verschillende sportevenementen zoals de Kastelenloop in Izegem en de Saladekermisloop in Egem moesten tal van deelnemers opgeven omwille van de hitte.

(Bron: Belga)

Het wordt gevoelig minder warm met temperaturen rond 23 graden Celsius in het centrum van het land. Ook de rest van de week worden normale temperaturen verwacht en de ozonconcentraties evolueren naar normale concentraties voor de tijd van het jaar. De waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan wordt maandag dan ook afgeblazen.Ook in West-Vlaanderen kregen we zaterdag af te rekenen met extreme temperaturen. Zo sprongen heel wat Bruggelingen in de Brugse reitjes om verkoeling te zoeken. Tijdens verschillende sportevenementen zoals de Kastelenloop in Izegem en de Saladekermisloop in Egem moesten tal van deelnemers opgeven omwille van de hitte.(Bron: Belga)