Valt tornooi kanoclub De Paddel op Dikkebusvijver in het water door algen?

Redactie KW

Momenteel heeft Dikkebusvijver al geruime tijd te kampen met blauwalgen.


Door de aanwezigheid van deze blauwwieren is er een recreatieverbod van kracht, maar hoelang dit nog van kracht blijft is een raadsel. Nefast voor de Kanoclub De Paddel, daar rijst de vraag : als de blauwwieren weg zijn, zijn deze dan voor enige tijd weg? Of kunnen ze de week erop opnieuw de kop opsteken?

Tornooi kajakpolo in het water?

De Kanoclub De Paddel heeft in het weekend van 16 & 17 augustus jaar 19e Internationaal tornooi kajakpolo. “Het tornooi staat over de hele wereld hoog aangeschreven”, klinkt het. “Topteams en topspelers schrijven het jaar voordien in om zeker op ons tornooi aanwezig te kunnen zijn, de plaatsen zijn dus gegeerd.”

Om een dergelijk en een degelijk tornooi op poten te kunnen zetten, vraagt dit een grote en strikte voorbereiding. Daarom moet er een paar weken vooraf gestart worden met de opbouw. Er zijn immers zeven speelvelden op het water nodig, 14 doelen, pontons voor scheidsrechters enz… en dit allemaal met vrijwilligers.

Streep door de rekening

Vandaag is er nog steeds geen goedkeuring en dus ook geen zekerheid dat de blauwwieren weg zullen blijven. “Het niet laten doorgaan van het tornooi is een grote streep door de rekening van de kajakwereld en eveneens van onze kajakclub”, meldt het bestuur. “Die heeft de centen nodig om het werkingsjaar van 2015 te kunnen garanderen.”

Uitwijken naar vestingen?

De alarmbel werd al geluid bij de schepen van sport en bij de sportfunctionaris, om op zoek te gaan naar alternatieven om het tornooi te kunnen laten doorgaan. Op vandaag kwam er nog geen reactie en daarom stelde de club zelf voor om op het stukje vestingen te spelen dat het dichts bij het sportcomplex en zwembad gelegen is. Ook daarop kwam er nog geen reactie. De club kreeg wel onmiddellijk via via te horen dat het water daar geen meter diep was en dat deze denkpiste moest verlaten worden.

De club beweert echter dat er op bovenstaande plaats een gemiddelde diepte van 150 cm is, meer dan voldoende om kajakpolo te spelen. Wat camping, kleedkamers en dergelijke betreft, zegt de club tot een overeenkomst te kunnen komen, met een graszone tussen de vestingen en de straat ernaast.

Wordt vervolgd.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier