"Met ons assortiment bloemen en planten kunnen we een positieve rol spelen in de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen. We helpen de mensen actief en gezond bezig te blijven in hun tuin en op die manier de quarantainemaatregelen draaglijker te maken", argumenteert Dirk Ballekens, directeur van de vereniging. "De centra in bloemen en planten die (dieren)voeding verkopen en daardoor mogen openblijven, bewijzen vandaag dat het veilig kan. Laat ons dan ook alle tuincentra die dit wensen en die de veiligheid kunnen garanderen weer openen en gun op die manier iedereen binnen onze sector een gelijk speelveld."

Twee kampen

"In onze tuincentra doen we er echt alles aan om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers maximaal veilig te stellen", gaat BTV-directeur Dirk Ballekens verder. "En dat met ons 'Corona Garden Security Protocol', waarin we zelfs strengere normen opnamen dan de overheid voorschrijft. Die normen worden, zonder uitzondering, door al onze aangesloten tuincentra onderschreven. Het is dan ook contraproductief en zorgt voor ongenoegen om tuincentra in twee kampen te verdelen, louter op basis van assortiment."

Verschillende regeringsleiders en Unizo riepen afgelopen weekend nog op om maximaal aan het werk te blijven, waar dat in veilige omstandigheden mogelijk is. "Vele tuincentra willen alvast niets liever dan voortdoen, personeel aan het werk houden en omzet genereren", stelt Unizo-topman Danny Van Assche vast.

De uitbaters van tuincentra rekenen er op dat de overheid hen snel allemaal laat heropenen van zodra de sanitaire maatregelen dit op een verantwoorde wijze toelaten.

"Met ons assortiment bloemen en planten kunnen we een positieve rol spelen in de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen. We helpen de mensen actief en gezond bezig te blijven in hun tuin en op die manier de quarantainemaatregelen draaglijker te maken", argumenteert Dirk Ballekens, directeur van de vereniging. "De centra in bloemen en planten die (dieren)voeding verkopen en daardoor mogen openblijven, bewijzen vandaag dat het veilig kan. Laat ons dan ook alle tuincentra die dit wensen en die de veiligheid kunnen garanderen weer openen en gun op die manier iedereen binnen onze sector een gelijk speelveld.""In onze tuincentra doen we er echt alles aan om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers maximaal veilig te stellen", gaat BTV-directeur Dirk Ballekens verder. "En dat met ons 'Corona Garden Security Protocol', waarin we zelfs strengere normen opnamen dan de overheid voorschrijft. Die normen worden, zonder uitzondering, door al onze aangesloten tuincentra onderschreven. Het is dan ook contraproductief en zorgt voor ongenoegen om tuincentra in twee kampen te verdelen, louter op basis van assortiment." Verschillende regeringsleiders en Unizo riepen afgelopen weekend nog op om maximaal aan het werk te blijven, waar dat in veilige omstandigheden mogelijk is. "Vele tuincentra willen alvast niets liever dan voortdoen, personeel aan het werk houden en omzet genereren", stelt Unizo-topman Danny Van Assche vast.De uitbaters van tuincentra rekenen er op dat de overheid hen snel allemaal laat heropenen van zodra de sanitaire maatregelen dit op een verantwoorde wijze toelaten.