Uitkijkplatform op bunker in Lombardsijde

Het uitkijkplatform biedt een prachtig uitzicht. © foto LC
Paul Bruneel

Op de bunkersite de Bamburg in Lombardsijde is dit weekend een uitkijkplatform in gebruik genomen. Het platform werd door de Vlaamse Landmaatschappij gebouwd op de commandobunker en biedt een prachtig overzicht over de hele site, de Polders en het natuurgebied de Schuddebeurze.

Het uitkijkplatform is vijf meter hoog en biedt plaats aan zes personen. In de huidige coronatijd kunnen maar vier personen tegelijk het uitkijkplatform betreden. De herinrichting van de hele site Bamburg gebeurt in het kader van het natuurinrichtingsproject Schuddebeurze en krijgt steun van het Interregproject Vedette, dat actie onderneemt om de Vlaamse duinen, het duinlandschap en de polders van Duinkerke tot Westende te behouden en op te waarderen.

Het platform en de trap zijn vervaardigd van gelakt staal en zijn rank gebouwd, zodat de visuele impact op de bunkersite beperkt blijft. In de toegangszone is een rustpunt ingericht met een zitbank, een infobord en een plek om enkele fietsen te stallen. Er is ook een bunker ingericht speciaal voor vleermuizen. Andere bunkers zijn het lievelingsoord geworden van vlinders, steenuiltjes, kevers en zeldzame slakken.

Natuurpunt Middenkust is eigenaar en beheerder van de site. De site is bereikbaar vanaf het wandelpad aan de Bamburgstraat in Middelkerke. Parkeren kan aan sporthal De Bamburg in de Baronstraat 25 om van daaruit dan naar de site Bamburg te wandelen. De wandeltijd naar de eigenlijke site is 10 minuten. Meer info op www.natuurpunt.be/natuurgebied/schuddebeurze.

(PBM/ foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier