Twee nieuwe trage wegen verbinden Disveld met de Vorte Bossen in Ruiselede

Zicht op het wandelpad vanaf de Brandstraat met rechts achteraan de nieuwe stallen van BioVar aan de Bruggesteenweg. Halfweg dit traject kan de wandelaar naar links de lus aanvatten naar Disveld. © RV
Redactie KW

De gemeente heeft twee nieuwe wandelpaden, zogenaamd trage wegen, aangelegd via het landinrichtingsplan ‘Onthaalinfrastructuur Bulskampveld’. Die vormen de verbinding van domein Disveld met de Vorte Bossen. Deze nieuwe aanwinst in de prachtige natuur van Doomkerke wordt officieel ingewandeld op donderdag 4 juli vanaf 19 uur.

Na een toespraak start de verkennende wandeling, die voor een stuk leidt langs het gloednieuwe varkensbedrijf BioVar aan de Bruggesteenweg. Elke bezoeker kan daar de varkens via ruime vensters gaan bekijken in hun biologische biotoop. Dat kan alle dagen, 24 op 24. De avond sluit met een korte receptie in Disveld om 20.45 uur.

In 2015 keurde de gemeenteraad het inrichtingsplan ‘Onthaalinfrastructuur Bulskampveld’ al goed. De Vlaamse Landmaatschappij kocht daartoe de gronden op. De ‘overdracht naar de gemeente’ werd op de gemeenteraad van deze week besproken en goedgekeurd.

Burgemeester Greet De Roo: “Voor de recreatieve verbinding Brandstraat-Gulke Putten gaat het om 736 m² voor zowat 2.270 euro. Ook de verbindingsstrook Brandstraat-Bruggesteenweg, die voortaan de naam Galattasdreefje krijgt, werd aangekocht. De akte vermeldt hier een oppervlakte van 4.570 m² en een aankoopprijs van bijna 12.000 euro.”

Alles wordt gemaaid

Tegen donderdag 4 juli zullen de gemeentediensten alles netjes maaien, zodat de wandelaars er met volle teugen kunnen van genieten.

De nieuwe trage wegen zijn dus het Galattasdreefje en de Disveldwegel. De eerste maakt de verbinding van de Brandstraat naar de Bruggesteenweg en is circa 800 meter lang en is niet verhard. Ideaal voor wandelaars en fietsers. Halfweg dit traject kan je het Disveldwegeltje inslaan, zo’n 250 meter lang. Wandelaars kunnen via klaphekkens in de schapenweide van Disveld komen.

Deze trage wegen zijn gemeentelijke eigendom, verworven met subsidie van de Vlaamse Landmaatschappij.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier