Tuinen Scheerens uit Tielt in de prijzen op wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer

Johan Scheerens is trots op zijn prijs. © KeMa
Redactie KW

Tuinen Scheerens viel op de jaarlijkse Vlaamse tuinaannemerwedstrijd in de prijzen. Aan het hoofd van de zaak staat Tieltenaar Johan Scheerens, die meer dan trots is op zijn eerste plaats in de categorie ‘Groen Kleurt’.

“Het was onze tweede deelname. Na 2001, toen we ook eindlaureaat waren met een stadstuin in Brugge, viel de eer ons opnieuw te beurt met een landschappelijke tuin in Oekene”, aldus Johan Scheerens. “In de categorie Groen Kleurt behaalden we een gedeelde eerste plaats.”

Jury van vakmensen

Het actief in het bestuur zitten van de beroepsgilde gaf de voorzet om deel te nemen met het project. “We organiseren tal van zaken en vorig jaar heb ik onze leden van de beroepsgilde uitgenodigd in deze tuin om op die manier van elkaar te leren. Op dat moment werd me gevraagd waarom ik niet meedeed aan de jaarlijkse wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. De cliënt van deze tuin had dat idee ook opgevangen en was direct mee in het verhaal.”

Met maar liefst meer dan 40 jaar ervaring op de teller geeft de prijs toch wat extra prestige omdat hij als laureaat werd verkozen door een jury die enkel uit vakmensen bestaat. “Dat geeft toch de bevestiging dat mijn stokpaardjes kwaliteit en afwerking in de smaak vallen. Dit is een wedstrijd puur op vakbekwaamheid en een bevestiging van onze professionaliteit.”

Onderhoudsvriendelijk

“Het is een complexe vraag om te omschrijven wat de perfecte tuin is. In al die jaren associeer ik de tuin als een groene rustplaats naar de wensen van de klant. Voor de ene kan dat een groot gazon met een vijver of zwembad zijn, terwijl de ander voor een wilde tuin kiest. Het tuingebeuren is wel veranderd. Mensen hebben steeds meer activiteiten na hun werk, waardoor een tuin vooral heel onderhoudsvriendelijk moet zijn.”

(KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier